Burgemeester sluit horecagelegenheid Varkensstraat Arnhem wegens drugshandel

Burgemeester sluit horecagelegenheid Varkensstraat Arnhem wegens drugshandel

16 september 2019 Uit Door admin

De politie in Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag 15 september rond 02.30 uur een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Varkensstraat in Arnhem. Bij de inval werden wikkels cocaïne, brokjes XTC, diverse lege drugswikkels en een mes gevonden. De burgemeester heeft het pand per direct gesloten.

De politie startte een onderzoek na signalen dat er in het betreffende caf├ę openlijk hard drugs gebruikt en verkocht zou worden. Al snel bleek uit het onderzoek dat de signalen werden bevestigd. Burgemeester Marcouch: “Drugshandel ontwricht onze horeca en ik wil Arnhem daartegen beschermen. Nadat we melding kregen, zijn we meteen een onderzoek gestart en hebben we succesvol kunnen ingrijpen. Het is dus heel belangrijk en zinvol om verdachte zaken direct te melden. Zo’n onderzoek vraagt wel tijd en aandacht. Om een vuist te kunnen maken tegen de georganiseerde misdaad is het nodig de sterke arm sterker te maken en de strijd tegen drugscriminaliteit te intensiveren.”

In totaal zijn er 3 verdachten aangehouden. Een 26-jarige man (woonplaats onbekend) werd aangehouden omdat hij in het bezit was van 5 wikkels cocaïne. Daarnaast werd een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden voor drugshandel. Een 41-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor het gelegenheid geven tot dealen.

In het caf├ę zijn verder tijdens de doorzoeking, op de grond en achter de bar, ook nog wikkels coca├»ne, brokjes XTC, diverse lege wikkels en een mes aangetroffen. De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen de aangehouden verdachten en gaat nog verder met het onderzoek.