Burgemeester sluit drugspanden en trekt vergunning koffiehuis in

Burgemeester sluit drugspanden en trekt vergunning koffiehuis in

19 december 2019 Uit Door admin

Arnhem – Burgemeester Ahmed Marcouch sluit een pand in de Spijkerlaan en Ć©Ć©n pand in de Hanzestraat. In beide panden is een hennepkwekerij aangetroffen. Ook trekt de burgemeester de vergunning in van een koffiehuis in Arnhem-Zuid vanwege illegaal gokken.

“Voor drugshandel en illegaal gokken is geen ruimte in Arnhem. Daarom zitten we er bovenop en heeft het direct consequenties voor wie zich toch inlaat met deze illegaliteit. Hiermee stellen we de norm. Iedereen moet weten dat we dit niet tolereren in onze stad.”, aldus burgemeester Ahmed Marcouch.

Drugspanden
In oktober trof de politie zowel in de Spijkerlaan als de Hanzestraat een hennepkwekerij aan. Bij elkaar gaat het om ongeveer 500 planten. In een van de panden was ook harddrugs aanwezig. Het ging om tientallen wikkels met vermoedelijk coke. In het pand werd ook een grote hoeveelheid contant geld en telefoonnummers van vermoedelijke kopers aangetroffen. Beide panden worden voor drie maanden gesloten. Burgemeester Marcouch: “Kwekerijen en drugslabs zijn een gevaar voor de omgeving door de kans op brand en explosie. Criminelen hebben daar maling aan. Productie en handel van drugs moeten we uitbannen. Zeker in woonwijken. Je wijk moet een veilig thuis zijn.”

Illegaal gokken
Van een Koffiehuis aan de Zuringstraat in Arnhem is de exploitatievergunning ingetrokken, nadat herhaaldelijk is geconstateerd dat bezoekers er illegaal kunnen gokken. Dit is in strijd met de Wet op de kansspelen en met de Algemene Plaatselijke Verordening. Dit betekent dat de vergunninghouder niet meer het koffiehuis mag exploiteren.

Signalen en tips
Burgemeester Marcouch: “Het is heel belangrijk en zinvol om verdachte zaken direct te melden bij de politie. Signalen en tips helpen ons om een vuist te maken tegen de georganiseerde misdaad.” Neem dan contact op met de politie op via 0900 – 8844 (bij spoed 112). Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).