Burgemeester Marcouch viert Pasen online met zeven Arnhemmers met bijzondere verhalen

Burgemeester Marcouch viert Pasen online met zeven Arnhemmers met bijzondere verhalen

4 april 2021 Uit Door admin

‘Deze Pasen voelen we dat het nieuwe begin aanstaande is. Hou vol en steun elkaar – deze laatste loodjes zijn het zwaarst’

Burgemeester Ahmed Marcouch sprak aan het online Paasontbijt zeven Arnhemmers die een bewogen jaar achter de rug hebben. Samen keken ze terug op Ć©Ć©n jaar corona en vertelden ze over hun wensen voor een nieuw begin waar weer steeds meer mogelijk wordt. Marcouch had een boodschap voor al zijn stadsgenoten: “Voor al ons Arnhemmers, gloort ook weer een beter, mooier, nieuw begin. Tot die tijd is mijn oproep: hou vol en steun elkaar – de laatste loodjes zijn het zwaarst. Want volhouden is de sleutel tot vrijheid.”

Een heftig jaar
De disgenoten van de burgemeester hadden bijzondere verhalen te vertellen. Leendert Douma (51) is vanwege corona zes weken in slaap gehouden in het ziekenhuis. Hij sprak over wat dit met hem deed en hoe hij nu nog gevoeliger is voor het lief en leed van anderen. Ambulanceverpleegkundige Eline Bruns (34) schoof aan bij het ontbijt na een dubbele nachtdienst en vertelde over het heftige jaar met zoveel coronapatiƫnten. Horecaondernemer Wolter de Bes (39) zei dat hij niet kan wachten weer gastheer te zijn voor de behoefte die zo groot is: elkaar ontmoeten. Studente pedagogiek Soukaina Bouguiour (19) voelt zich al een jaar opgesloten, gaf een inkijkje in haar leven en hoe het haar lukt om ondanks allerlei beperkingen toch kinderen te begeleiden.

Daarnaast vertelden danseres Alexis Geddes (31), docent Erik-Jan Hakvoort (29) en de net gevaccineerde Marinette Vogt (76) hoe zij uitkijken naar de toekomst.

Burgemeester Marcouch bedankte zijn gasten aan het ontbijt voor hun indringende verhalen en hun inzet voor de stad. De hoop werd uitgesproken om elkaar fysiek te ontmoeten in het cafƩ-restaurant van horecabaas Wolter als dat weer kan.

Het gehele Paasontbijt is hier www.arnhem.nl/paasontbijt terug te kijken. Er is ook een korte video gemaakt met de boodschap van de burgemeester en een indruk van het gesprek: