Burgemeester Marcouch sluit woning aan Gele Rijders Plein vanwege hennep en vuurwapen

Burgemeester Marcouch sluit woning aan Gele Rijders Plein vanwege hennep en vuurwapen

18 april 2022 Uit Door admin

Op last van burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is vrijdagmiddag een woning aan het Gele Rijders Plein gesloten. In de woning trof de politie een grote hoeveelheid hennep en een vuurwapen aan. Er werden grote hoeveelheden drugs verpakt en vervoerd vanuit de woning.

Gevaar voor de wijk
In de woning trof de politie tientallen kilo’s hennep aan, dit is een overtreding van de Opiumwet. Ook vond de politie een doorgeladen vuurwapen. De woning werd hiermee gebruikt als opslagplaats voor drugs. Daarmee was het een belangrijke schakel in de keten van drugshandel.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “De grote hoeveelheid drugs en het doorgeladen wapen vormen een enorm gevaar voor de buurt, voor de inwoners en ondernemers. Hier is sprake van ontwrichtend en ondermijnende criminaliteit. De verleiding van het snelle geld is vernietigend voor onze Arnhemse jeugd. Ik zal blijven strijden voor de bescherming, vrijheid en veiligheid van Arnhemmers, jong en oud. Daarom is dit pand gesloten.”

Signalen van drugshandel
De drugs en het wapen werden door de politie ontdekt na een melding van een sterke wietgeur en mannen die met tassen het pand in- en uitliepen. In Arnhem werken we hard om de ondermijnende criminaliteit in de stad zoveel mogelijk tegen te gaan. Meldingen zijn van levensbelang in het opsporen van ondermijnende criminaliteit. Illegale handel in drugs herkent u onder andere aan bedrijvigheid op vreemde tijdstippen, kortstondige bezoeken aan een woning, afgeschermde deuren en ramen, vreemde geuren en overmatige beveiliging met camera’s. Bij hennepkwekerijen kunt u ook letten op stroomstoringen of flikkerend licht en warmte in de muren van aangrenzende panden.

Meld verdacht situaties
Burgemeester Ahmed Marcouch: “Ziet u een verdachte situatie? Help ons om drugscriminaliteit aan te pakken en doe een melding, voor uzelf en voor onze stad.”  Neem contact op met de politie via 0900 – 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000 of meld het via www.meldmisdaadanoniem.nl.