Burgemeester Marcouch sluit twee panden vanwege drugsvondsten

Burgemeester Marcouch sluit twee panden vanwege drugsvondsten

9 september 2021 Uit Door admin

Burgemeester Marcouch heeft afgelopen week twee panden gesloten in verband met de aanwezigheid van drugs. Het gaat om een woning aan de Johan de Wittlaan en een woning aan de Parkstraat. De sluitingen staan los van elkaar maar zijn beide onderdeel van een offensief tegen criminele activiteiten in de wijk.

Kwetsbare wijk
De woning aan de Johan de Wittlaan werd afgelopen donderdag 2 september gesloten. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen van bijna 400 planten, de woning bleek geheel ingericht voor de kweek van hennep. Een kwekerij in een woonwijk brengt veel overlast en gevaar met zich mee: brandgevaar, wateroverlast, aanloop van criminele figuren en stank en schade aan woningen. Het is daarom belangrijk om hier stevig tegen op te treden. Vanuit de Arnhem-Oost aanpak is er in de kwetsbare wijk Arnhemse Broek verder extra aandacht voor ondermijnende criminaliteit, sociale problematiek en overlast.

Schoon, heel, veilig
In de woning aan de Parkstraat werd een grote handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. De woning is dinsdagochtend gesloten. In de omgeving Steenstraat is extra inspanning op het gebied van leefbaarheid en veiligheid binnen de aanpak ‘Schoon, heel en veilig’. Naast meer toezicht en controle zijn ook sluitingen hier onderdeel van een geĆÆntensiveerde inzet op leefbaarheid en veiligheid.

Burgemeester Marcouch: “Wij blijven strijden voor wijken waar onze kinderen zonder zorgen op kunnen groeien, waar onze ondernemers eerlijk kunnen ondernemen en waar iedere Arnhemmer zich veilig voelt: wijken waarin drugscriminaliteit nooit een thuis zal hebben. Daarom bundelen we onze krachten en sluiten we de deuren voor ondermijnend gedrag, overlast en onveiligheid. Want alleen samen kunnen de we ontredderende kracht van criminaliteit in onze straten tegengaan.”

Melden helpt
In de strijd voor veilige wijken is alle hulp hard nodig. Ahmed Marcouch: ‘U, bent onze oren en ogen in de wijk, al meerdere malen heeft een anonieme melder ons op het goede spoor gebracht. Weet u iets? Ziet u iets? Heeft u enige vermoeden van criminele activiteiten in uw straat? Neem dan contact op met de politie. Melden helpt! ‘ Contact opnemen met de politie kan via 0900 – 8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000 of meld het via www.meldmisdaadanoniem.nl.