Burgemeester Marcouch sluit drugspand aan de Spijkerlaan

Burgemeester Marcouch sluit drugspand aan de Spijkerlaan

17 juli 2021 Uit Door admin

Zevende sluiting in minder dan een half jaar
De gehele benedenverdieping van een pand aan de Spijkerlaan is vrijdag gesloten na de vondst van een fors aantal hennepplanten. Hiertoe heeft burgemeester Ahmed Marcouch besloten. Het was een professionele hennepkwekerij met eerdere oogsten en in het pand werd illegaal stroom afgetapt.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Achter drugspanden gaat vaak georganiseerde criminaliteit schuil met gevaar voor het eerlijke leven in wijken. Brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen en overlast door aanloop voor handel is het onheil waar buur en buurt mee van doen krijgen. Daarom stellen we de norm – bovenal omdat dit kwaadaardige voorbeeld nooit gewoon mag worden voor onze opgroeiende kinderen.’

Offensief voor veilige wijk
De sluiting van het pand in de Spijkerlaan is de zevende in minder dan een half jaar tijd. De sluitingen van drugspanden zijn net als de interventies op bedrijventerreinen en de maandelijkse acties Spijkerkwartier, Steenstaat, Spoorhoek en Station Velperpoort, Lauwersgracht en omgeving, Klarendal en het centrum onderdeel van het Arnhemse offensief met een reeks aan interventies voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. De politie, handhavers en andere uitvoerende diensten leggen hun kennis en bevoegdheden bij elkaar en beginnen steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. De acties richten zich tegen ondermijnende criminele activiteiten en het overlast gevend gedrag die daar vaak mee gepaard gaan en vaak aangrijpingspunt zijn voor onderzoek.

Meldingen uit de wijk
Burgemeester Marcouch: ‘We kunnen trefzeker zijn door meldingen van oplettende en betrokken bewoners. Mijn oproep daarom aan de Arnhemmers: blijf verdacht gedrag melden.’ Weet of ziet u iets? Bel de politie via 0900-8844 of anoniem: Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

foto: archief