Burgemeester Marcouch sluit drugspand in Steenstraat

Burgemeester Marcouch sluit drugspand in Steenstraat

19 november 2020 Uit Door admin

Gisteren sloot burgemeester Ahmed Marcouch in de Steenstraat een pand waar de politie een grote hoeveelheid drugs heeft aangetroffen. Het ging om 296 hennepplanten en 24.785 gram henneptoppen. Het pand blijft vooralsnog drie maanden gesloten.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘De kwellende misdaad en criminaliteit stokken het goede leven in de wijken en de bloei van de Steenstraat tot gastvrije entree van de stad. Deze teistering is een grote doorn in het oog van eerlijke bewoners, hardwerkende ondernemers en geĆÆnteresseerde bezoekers.’ Marcouch vervolgt: ‘Onze politie en handhavers zijn tot in hun tenen gemotiveerd. Laat het duidelijk zijn: zij hebben hun tanden erin gezet, Ć©n laten niet meer los. Met kracht zetten zij dit offensief tegen de ondermijnende criminaliteit door. De hulp van de Arnhemmers is daarbij onmisbaar; blijf dus melden.’

Interventie
De sluiting van het drugspand is net als de recente aanhoudingen van drugsdealers in Spijkerkwartier en het oprollen van een groot Arnhems drugsnetwerk onderdeel van het Arnhemse offensief tegen de ondermijnende criminaliteit. Dit geldt ook voor de interventies in het Spijkerkwartier, Steenstaat, Spoorhoek en Station Velperpoort, Lauwersgracht en omgeving om de misdaad en hufterigheid te stoppen. Deze vuist wordt gemaakt door een breed palet aan diensten dat aanhaakt bij de politie en de handhaving, zodra dat nodig is om bevoegdheden bijeen te leggen die criminelen en hun toeleveranciers terugdringen naar de marge.