Burgemeester Marcouch sluit drugspand in de Ir JP van Muijlwijkstraat

Burgemeester Marcouch sluit drugspand in de Ir JP van Muijlwijkstraat

19 mei 2021 Uit Door admin

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft het drugspand aan Ir JP van Muijlwijkstraat gesloten. In de woning trof de politie circa 300 hennepplanten aan. De woning is al eerder gebruikt voor een kwekerij en werd niet bewoond.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Brandgevaar, wateroverlast, stank, en schade aan woningen – met hun foute drugsactiviteiten brengen criminelen buren en buurt in gevaar. Criminele organisaties die vaak schuilgaan achter de kwekerijen stokken het eerlijke leven in de wijken en zijn een levensgevaarlijk voorbeeld voor onze kinderen. De hulp van Arnhemmers is onmisbaar voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. Vandaar mijn beroep op u: neem contact op met de politie als u iets weet of ziet. Zo kunnen we de norm herstellen.’

Offensief
Het drugspand aan de Ir JP van Muijlwijkstraat, parallel aan de Steenstraat, blijft vooralsnog voor drie maanden gesloten. De sluiting is onderdeel van het Arnhemse offensief waarbij panden waar drugs gebruikt, gemaakt of gehandeld wordt, worden gesloten. Dit geldt ook voor de interventies in het Spijkerkwartier, Steenstaat, Spoorhoek en Station Velperpoort, Lauwersgracht en omgeving om de ondermijnende criminaliteit te stoppen. Marcouch: ‘Onze politie en handhavers met een breed palet aan diensten zijn tot in hun tenen gemotiveerd om een vuist te maken – tegen deze criminele activiteiten, v├│├│r bewoners, hardwerkende ondernemers en ge├»nteresseerde bezoekers die het Spijkerkwartier, Steenstraat en omgeving tot bloei brengen.’ Vorige maand sloot de burgemeester ook al een woning aan de Nieuwe Aanleg en de Spechtstraat.

Melden helpt
Weet u iets of heeft u iets gezien? Neem contact op met de politie. Dat kan via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000.