Burgemeester Marcouch sluit drie drugspanden in Arnhem-Oost

Burgemeester Marcouch sluit drie drugspanden in Arnhem-Oost

18 juli 2022 Uit Door admin

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft vrijdagmiddag 15 juli drie panden gesloten vanwege de aanwezigheid van grote hoeveelheden drugs en wapens. Het gaat om panden in Malburgen, Klarendal en het Broek, drie wijken die vallen onder de Arnhem-Oost aanpak, waar de bestrijding van overlast en criminaliteit hand in hand gaat met beter wonen, onderwijs, jongerenwerk, armoedebestrijding en leefbaarheid.

 

Drugshandel en wapens

In Klarendal is een woning aan de Klarendalse weg gesloten. Hier trof de politie harddrugs en een wapen aan. Er werd op grote schaal vanuit de woning gedeald, wat leidde tot veel overlast in de wijk. In Malburgen werden harddrugs en diverse voorwerpen voor dealen gevonden in een pand aan de Groene Weide. Bij dit pand was eerder al sprake van verschillende overtredingen van de Opiumwet. Zo vond de politie hier in 2017 een hennepkwekerij en in 2021 harddrugs en een vuurwapen. Aan de Bosch Kemperstraat in het Broek is tot slot een woning gesloten vanwege de vondst van een grote hoeveelheid harddrugs en een vuurwapen, een gevaarlijke combinatie die niet thuishoort in een woonwijk. Bovendien zijn woningen om in te wonen en niet om drugs te dealen en te verbouwen.

 

Arnhem-Oost wijken

Alle drie gesloten panden liggen in de wijken waar de gemeente de wijkenaanpak voor Arnhem-Oost is gestart, om een nieuwe generatie groot te brengen in zogenoemde pedagogische wijken met opvoeders thuis, op school en op straat en op de scholen de teams Veiligheid In en Om de School (VIOS). Recent werd bekend dat vijf ministeries binnen het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid de handen ineen slaan om de vijf Arnhem-oost wijken in die zin op te tillen. Voor het regeringsprogramma is naast onderwijs, armoede, gezondheid, werk en wonen ook veiligheid het thema, opdat Arnhemse kinderen opgroeien in een omgeving waarin de verleiding tot crimineel gedrag zich niet op elke straathoek opdringt.

 

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Elk drugspand dat wij sluiten, is een stap vooruit. Want wij moeten er alles aan doen om onze kinderen weg te houden van het foute geld en van het gevaar dat voor hen voelt als verleiding, juist in de verwaarloosde wijken waar de aantrekkingskracht van het criminele geld groot is. Er is in onze woonwijken geen plaats voor woningen waar drugs gedeald, gekweekt en gekookt wordt. Wij willen pedagogische wijken, waar kinderen omringd worden door opvoeders als juffen, meesters, straatcoaches en sporttrainers; niet door criminelen, drugsdealers en andere slechte voorbeelden.”

 

Meld verdachte situaties

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Ieder Arnhems kind verdient het om op te groeien in een veilige wijk. Ook u kunt helpen. Ziet, hoort of ruikt u iets verdachts? Meld dat, Arnhem is u dankbaar.” Neem contact op met de politie via 0900 – 8844. Of bel naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of meld op www.meldmisdaadanoniem.nl.