Burgemeester Marcouch opent winkel van sociale onderneming TextTim.nl

Burgemeester Marcouch opent winkel van sociale onderneming TextTim.nl

28 februari 2019 Uit Door admin

Arnhem – In het centrum van Arnhem, in de passage van het Musiskwartier, was donderdagmiddag de feestelijk opening van de sociale onderneming TextTim.nl. De opening werd verricht dan Burgemeester Marcouch.

Oprichter Tim Aaldering gelooft dat wij elkaar meer kunnen steunen en meer uit kunnen spreken naar elkaar.Ā  Hij verkoopt zelf ontworpen tekstborden om cadeau te geven met een persoonlijke boodschap. Als er een juiste tekst en afbeelding op komt dan kan dat echt indruk maken op de ontvanger en blijft het lang zijn waarde behouden. Met zijn onderneming hoopt Tim een steentje bij te dragen aan de eenzaamheid in Arnhem.

Het idee komt uit de studie maatschappelijk werk en dienstverlening die Tim volgde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heeft hij veel achter de voordeuren gekeken en veel eenzaamheid gezien.

Mensen zijn steeds meer op zichzelf en hebben soms een klein netwerk.

Bij eenzaamheid gaat het er niet om hoeveel sociale contacten iemand heeft, het gaat juist om de kwaliteit van contacten die bepalend zijn. Daarnaast gaat het contact steeds vaker digitaal in plaats van persoonlijk. Tim gelooft dat persoonlijk contact meer waarde heeft en wij elkaar meer kunnen steunen. Daarnaast is hij overtuigd dat wij meer kunnen uitspreken naar elkaar zodat banden versterkt en netwerken uitgebreid worden. Uit onderzoek blijkt dat het probleem groter is dan gedacht. Zo geeft 43% van de volwassen aan zich eenzaam te voelen.

Door een persoonlijk tekstbord te ontwerpen, kun je een uniek cadeau geven dat impact maakt. Een bloemetje of kaartje geven is leuk maar ligt meestal na een week al in de prullenbak. Een gepersonaliseerd tekstbord krijgt daarentegen meestal een mooi plekje in huis. Met de juiste boodschap kan de ontvanger hier dagelijks energie uit halen.

TextTim.nl is ook bezig met de volgende generatie en met de natuur. Waar mogelijk is werk hij zo duurzaam mogelijk. Zo gebruikr hij alleen duurzaam hout en maakt hij geen gebruik van vervuilende stickers of inkt. In de winkel grafeert hij de tekstborden met een lasergraveermachine. Niet alleen is dit beter voor het milieu, ook geeft het een luxere uitstraling. De tekst en/of afbeelding zitten voelbaar in het hout.  De stroom die verbruikt wordt is 100% afkomstig van zonne-energie en TextTim.nl heeft zelfs zijn eigen zonnepaneel.

Gelderland Valoriseert steunt de jonge ondernemer met een startersvoucher van ā‚¬2.500,- voor het innovatieve idee.  Tim Aaldering zegt: ā€œniet alleen geeft dit mij veel waardering voor het idee, ook kan ik het geld goed gebruiken voor nieuwe projectenā€.

Burgermeester Marcouch is trots op de jonge ondernemer van 23 jaar die deze stap zet met een nieuw sociaal concept. Eenzaamheid is momenteel een groot probleem. Niet alleen speelt deze problematiek bij ouderen maar ook bij jongeren komt dit geregeld voor. Marcouch vindt het dus goed dat hier extra aandacht aan wordt besteed. Ā