Burgemeester Arnhem geeft noodbevel af na ongeregeldheden

Vanwege ernstige verstoring van de openbare orde bij de Steenstraat/ Velperpoortstation in Arnhem, heeft burgemeester Ahmed Marcouch woensdag 23 november op basis van artikel 184 een noodbevel afgekondigd. De circa 150 aanwezigen hadden gereageerd op de oproep naar het gebied komen om de orde te verstoren. Er werd onder andere gevaarlijk vuurwerk afgestoken en naar de politie gegooid.

Burgemeester Marcouch: “Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal. Dat veroorzaakt spanning en zorgen. We hebben juist nu elkaar nodig om deze tijd door te komen. Demonstreren is een grondrecht dat we ten allen tijden verdedigen en zullen faciliteren. Vanavond betrof het echter een samenkomst van relschoppers die geen demonstratie hadden aangekondigd en enkel uit waren op het verstoren van de openbare orde en aanbrengen van vernielingen. Samen kunnen we er voor zorgen dat er geen gehoor wordt gegeven aan dit soort wilde oproepen en er voor zorgen dat we elkaars veiligheid bewaken en onze stad niet kapot laten maken. Blijf thuis!”

Het noodbevel gold van 23 november tot en met 24 november 5.00 uur. 


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top