Brand in meubelzaak verwoest flat aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem

Brand in meubelzaak verwoest flat aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem

15 april 2022 Uit Door admin

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er op de Boulevard Heuvelink een zeer grote brand gewoed in een meubelzaak. Tientallen woningen boven en naast het pand werden ontruimd

Rond 4.00 uur kreeg de brandweer een melding dat er een grote brand was bij de meubelzaak. Toen de brandweer arriveerde bleek dat de meubelzaak en het naastgelegen pand van een autoverhuurbedrijf in lichterlaaie stond. De brandweer heeft direct een hoogwerker ingeschakeld om een persoon van het balkon te redden. Volgens ooggetuigen kwamen de vlammen tot ver boven het flatgebouw.

De brandweer schaalde direct op naar GRIP 1, dat is de gecoƶrdineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedure. Brandweerkorpsen uit de gehele regio werden opgeroepen om te assisteren. De bewoners van de geƫvacueerde woningen stonden op straat in de kou, voor hun werd een opvang locatie geregeld. Er zijn verder geen gewonden gevallen.

Door de brand viel een muur aan de achterzijde van het pand om en kwam daarbij terecht op geparkeerde auto’s. Door de hevigheid van de brand zal het winkelpand, maar waarschijnlijk ook de bovengelegen woningen, als verloren moeten worden beschouwd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De Boulevard Heuvelink is door deze brand afgesloten, en er is nog niet bekend tot hoe laat deze afgesloten blijft.

foto: M.van Bakkum