Brand bij Belastingkantoor Groningensingel Arnhem: Gebouw ontruimd

Brand bij Belastingkantoor Groningensingel Arnhem: Gebouw ontruimd

22 februari 2024 Uit Door admin

Donderdagmiddag werd het personeel van het belastingkantoor aan de Groningensingel in Arnhem opgeschrikt door een brand die uitbrak in de machinekamer op het dak van het gebouw.

De melding van de brand bereikte de hulpdiensten kort na 12.30 uur, waarna de brandweer snel ter plaatse kwam met meerdere voertuigen. Op het moment van de brand bevonden zich zo’n 500 medewerkers in het pand. Gelukkig werden zij onder begeleiding van de bedrijfshulpverlening veilig geĆ«vacueerd naar de verzamelplaats.

De brand, die gepaard ging met aanzienlijke rookontwikkeling die in de omgeving goed zichtbaar was, woedde hevig op het dak van het Belastingdienstgebouw. Na ongeveer een half uur slaagde de brandweer erin om het vuur te blussen.

Op dit moment is nog niet duidelijk hoeveel schade de brand heeft veroorzaakt. Ook de oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Het Belastingkantoor aan de Groningensingel zal naar verwachting gesloten blijven totdat eventuele schade is hersteld en het pand weer veilig kan worden betreden.

Beelden: Luciƫnna Siƫnna V D Marel