Bestuurder aangehouden na wilde achtervolging door Velp en Arnhem

Bestuurder aangehouden na wilde achtervolging door Velp en Arnhem

29 november 2019 Uit Door admin

Velp/Arnhem – Afgelopen nacht zag de politie in Velp een voertuig met hoge snelheid rijden. Dit betrof een voertuig met Duitse kentekenplaten. Om de bestuurder op zijn rijgedrag aan te spreken, werd een stopteken gegeven. Dit negeerde de bestuurder en ging er vol gas vandoor. Dit resulteerde uiteindelijk in een achtervolging. Het voertuig kwam in de richting van de Velperweg, waar de politie inmiddels ook reed met een voertuig.

Het auto kwam de bocht door en zag de opvallende politiewagen rijden. De bestuurder minderde geen vaart, en raakte de politieauto. De achtervolging ging door richting Arnhem. Inmiddels reden er meer politieautoā€™s achter de auto aan, waarbij de snelheden opliepen tot 120 km/u.

Uiteindelijk na een wilde achtervolging door Arnhem spinde het voertuig in een bocht en kon het voertuig klemgereden worden en de verdachte worden aangehouden.

De bestuurder reed onder invloed van drugs, reed met valse kentekenplaten en had ook nog meerdere bekeuringen open staan. Het rijbewijs van de persoon is ingevorderd en verder onderzoek wordt gedaan.

foto: Politie Arnhem