Ben Geerdink ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Ben Geerdink ontvangt Koninklijke Onderscheiding

15 juli 2022 Uit Door admin

Burgemeester Ahmed Marcouch mocht Ben Geerdink donderdag 14 juli vertellen dat hij is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn grote bijdrage aan de samenleving, met name in het  mbo-onderwijs.

De heer Geerdink neemt dit jaar afscheid als voorzitter van het college van bestuur van Rijn IJssel. Hier stond hij aan de wieg van onder andere flexibel en gepersonaliseerd onderwijs en een herhuisvestigingsplan. Met de Arnhemse Maatschappelijk-Educatieve Agenda werkte hij daarnaast aan de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en de gemeente.

Verbinder
Naast zijn werk bij Rijn IJssel heeft hij veel vrijwillige nevenfuncties vervuld in Arnhem, de regio en de rest van Nederland. Zo was hij onder andere medeoprichter, voorzitter en lid van saMBO-ICT, lid van het bestuur van de MBO Raad, lid van de Raad van Toezicht bij Kennisnet en voorzitter van de Coöperatie MBO Voorzieningen. Binnen deze vrijwillige functies had hij een belangrijke rol voor de digitalisering van onderwijs. Ook was de heer Geerdink vicevoorzitter van de Economic Board Arnhem – Nijmegen, waar hij de verbinding tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven wist te maken. Ben Geerdink bekleedde daarnaast vrijwillige functies bij onder andere Presikhaaf Bedrijven en Playing for Success.

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Ben Geerdink heeft in zijn leven veel mensen geraakt. Voor ons allemaal maakte hij het verschil, maar voor MBO-leerlingen deed hij dat nog net iets meer. Hij liet ze zien wat ze waard zijn. En niet alleen hen, ook de mensen om hen heen. Voor veel jonge mensen was hij als de wind in de rug. Hij gaf ze het duwtje dat ze nodig hadden om de berg op te komen, en leerde hen hindernissen overwinnen.”

Grote bijdrage
Ben Geerdink woont in de gemeente Apeldoorn, maar omdat zijn maatschappelijke nevenfuncties zich voornamelijk afspeelden in Arnhem mocht de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch aan hem de Koninklijke Onderscheiding uitreiken.

Vanwege zijn langdurige en belangrijke bijdrage aan de maatschappij kwam de heer Geerdink in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. Iemand voorstellen voor een Koninklijke Onderscheiding? Begint bij www.arnhem.nl/lintje.

 

Foto: gemeente Arnhem