Automobilist rijdt met 134 km/h door de stad

In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto aangehouden die 134 km/h over de Jansbuitensingel reed. vanwege meerdere klachten van omwonenden werd er door de politie een snelheidscontrole gehouden. Tijdens de controle passeerde een auto, waarvan een snelheid werd gemeten van 134 km/h. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/h.

De bestuurder van deze auto werd verderop door de politie aan de kant gezet. Daarbij bleek dat de bestuurder ook onder invloed van alcohol verkeerde. Daarnaast was het rijbewijs van de bestuurder al ongeldig verklaard.

De bestuurder werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau. Daaruit bleek dat de bestuurder 680 UG/L blies bij de ademanalyse.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed, het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en overschrijding van de maximum snelheid met 79 km/h. Het openbaar ministerie gaat over de processen-verbaal een vervolgbeslissing nemen. 

foto: Politie Arnhem-Noord


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top