Autoinbreker gepakt dankzij alerte getuigen

Autoinbreker gepakt dankzij alerte getuigen

5 augustus 2017 Uit Door admin

Arnhem – In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er bij de politie een melding binnen dat er was ingebroken in een personenauto aan het Oudeschanspad te Arnhem.

Een alerte melder had gezien dat twee personen bezig waren om een auto open te breken. Hierbij bleef het bij een poging tot inbraak. Een tweede alerte melder hoorde glasgerinkel op het Oldorphof te Arnhem. Deze melder zag twee personen bij het voertuig en zag de twee personen wegrennen.

Doordat beide melders een duidelijk signalement konden geven van de verdachten heeft de politie gezocht in de omgeving. Hierbij is er ook gezocht met de honden van de hondenbrigade.

In de buurt werd kleding en handschoenen in de struiken aangetroffen. Ook werd een een deel van de buit aangetroffen in de omgeving.

Vervolgens zag de politie een persoon lopen welke voldeed aan het signalement. Bij het zien van de politie ging de persoon er rennend vandoor. Hierop heeft er een achtervolging te voet plaats gevonden waarbij de man in een tuin sprong en weer weg probeerde te komen, hierop heeft een agent de man in het gezicht heeft gepepperd. Hierdoor staakte de man zijn vluchtpoging en kon hij worden aangehouden.

De man zit op dit moment vast voor het onderzoek. De recherche zal de zaak verder oppakken.

De politie adviseert om geen waardevolle spullen in het zicht te laten liggen in uw voertuig. Zo verkleint u de kans op een inbraak.