Arrestaties na wilde achtervolging

Arrestaties na wilde achtervolging

3 mei 2016 Uit Door admin

Arnhem/Duiven – Dinsdagavond zijn drie personen aangehouden na een wilde achtervolging op de A12.

De politie kreeg de melding dat er metaal werd gestolen bij een uitgebrand pand in Duiven op industrieterrein de Nieuwgraaf in Duiven. Getuigen hadden het kenteken van de auto van de verdachten doorgegeven aan de politie. De politie kwam deze auto later tegen op de A12. Na een stopteken weigerde de bestuurder om te stoppen en reed er met hoge snelheid vandoor. de man reed met hoge snelheid door Velp. door meerdere politieauto’s werd de achtervolging ingezet.

Tijdens de rit sprongen 2 bijrijdsters uit de auto die ternauwernood door de achtervolgende auto’s konden worden ontweken. De achtervolging ging verder richting Presikhaaf, waar de groene auto bijna een scooterbestuurder aanreed. Deze wist zichzelf met moeite in veiligheid te brengen, waarna een van de politieauto’s bovenop de scooter tot stilstand kwam.

Uiteindelijk kon de groene auto met flinke schade tot stilstand worden gebracht. Met de nodige moeite kon de verdachte uit de auto worden gehaald en werd deze met behoorlijk verzet aangehouden. De bestuurder wordt de nodige zware delicten verweten en is voor onderzoek ingesloten.