Arnhemse YouTubers, hulpverleners en burgemeester in boodschap aan jongeren rond deze vakantietijd en Oud en Nieuw: ‘Help nog even mee, want het vaccin komt eraan.’

Arnhemse YouTubers, hulpverleners en burgemeester in boodschap aan jongeren rond deze vakantietijd en Oud en Nieuw: ‘Help nog even mee, want het vaccin komt eraan.’

29 december 2020 Uit Door admin

Bekende Arnhemse YouTubers, wijkagenten, een ambulancebroeder, een jongerenwerker en burgemeester Marcouch roepen in een videoboodschap jongeren op om ook aan het eind van dit jaar mee te helpen om het coronavirus tegen te gaan. “We zien wat jou dit kost en echt bedankt daarvoor, maar we moeten dus nog even dat laatste stukje door. Help jij nog even mee, maak die laatste meters; we rekenen op jou, want samen lukt dit beter,” stellen ze.

De video is het vervolg op een veelgedeelde boodschap in het voorjaar waarin bekende Arnhemmers stadgenoten opriepen om zich voor te bereiden op het coronavirus en zich aan de maatregelen te houden. Dit keer vragen de deelnemers, onder wie professioneel e-sporter Paskie Rokus en YouTube-influencer Mats van der Graaf, jongeren om ook deze vakantietijd en met Oud en Nieuw te blijven volhouden.

De oproep heeft niet alleen aandacht voor het naleven van regels, maar benadrukt ook dat de hulp van jongeren verschil maakt, daarmee “staan we twintig keer zo sterk” volgens de makers. Ook wordt dank uit gesproken voor hoe jongeren tijdens de lockdown eten bezorgen, winkelkarretjes poetsen, vrienden niet zien en online huiswerk maken.

‘Denk aan je vrienden en familie en aan de mensen in een ziekenhuis’
Naast de bekende Arnhemse YouTubers vragen jongerenwerker Melvin Kolf, wijkagenten Bas Wijnen (Malburgen) en Melinde van Aalten (Presikhaaf) jongeren om afstand te blijven houden, zoveel mogelijk thuis te blijven en te denken “aan je vrienden en familie,” en “aan de mensen in een ziekenhuis.”

Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch over de belang van de boodschap: “Ik zie dat zoveel jongeren het ontzettend goed doen in Arnhem. Maar het is van levensbelang dat we dat met zijn allen volhouden. De ziekenhuizen, de zorg, je opa’s en oma’s, ze slaken een noodkreet: als we niet blijven volharden, dan kan de zorg het straks niet aan. Dus zeker deze vakantie en met Oud en Nieuw: blijf thuis, geen feestjes, hou afstand, geen vuurwerk of gevaarlijke stunts. En aan de ouders: help mee en geef het goede voorbeeld. Dan halen we volgend jaar alles dubbel in.”