Arnhemse peuters kunnen langer naar opvang

Arnhemse peuters kunnen langer naar opvang

25 september 2019 Uit Door admin

Vanaf september 2019 kunnen in Arnhem alle kinderen vanaf twee jaar 14 uur peuteropvang per week krijgen (was 12 uur). De gemeente Arnhem is daarmee een van de eerste gemeenten in Nederland waar dit aanbod geldt. Uniek is dat het aanbod in Arnhem geldt voor kinderen mƩt en kinderen zonder taal- of leerachterstand. Om deze mogelijkheid aan ouders van jonge kinderen onder de aandacht te brengen start de gemeente een campagne. Wethouder Hans de Vroome van Jeugdzaken gaf daarvoor op woensdag 18 september het startsein.

Arnhemse peuters kunnen op 50 locaties in de stad terecht voor peuteropvang. De gemeente is van mening dat peuteropvang goed is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Het helpt jonge kinderen beter denken, leren en bewegen. Kinderen krijgen de begeleiding of de uitdaging die ze nodig hebben. Ook ontmoeten peuters andere kinderen om samen mee te spelen en wennen ze aan een andere omgeving dan thuis. Kinderen ontwikkelen zich zo spelenderwijs zodat ze straks goed voorbereid naar de basisschool gaan.

Campagne De campagne legt de nadruk op de leuke Ć©n leerzame kanten van peuteropvang en dat het een goede opstap is voor de basisschool. Alle ouders met en verzorgers van jonge kinderen ontvangen in de week van 23 september een brief en een folder over peuteropvang. Die folder komt ook in meerdere talen op de website te staan. Ook is er een animatie gemaakt en volg de berichten op social media

 

Afbeelding van Erich Westendarp via Pixabay