Arnhemse juriste opent eerste geheel duurzame online vintage kledingwinkel

Arnhemse juriste opent eerste geheel duurzame online vintage kledingwinkel

14 juli 2021 Uit Door admin

Arnhemse onderneemster en voormalig juriste Beri Hosiyar, start de eerste compleet duurzame online winkel in Nederland met vintage en ‘preloved’ oftewel tweedehands designer kleding waarbij zelfs bij de verzending duurzame materialen worden gebruikt. In juni 2021 is de webwinkel www.revaluefashion.nl gelanceerd met als doel kwalitatieve kleding een tweede kans te geven en tegelijkertijd het milieu zo veel mogelijk te sparen.

Van de juridische branche naar de duurzame modebranche
Na een aantal jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt is Beri een hele andere richting op gegaan. Haar achtergrond als jurist laat ze voorlopig los en ze combineert haar passie voor duurzaamheid en mode door een vintage webshop te starten.
‘’De mode-industrie is een grote vervuiler van ons milieu, maar gelukkig houdt een groeiende groep mensen zich bewust bezig met de milieuproblematiek. Hierdoor ontstaan er nieuwe kansen in de mode branche. Het hergebruiken van kleding is een geweldige manier om op een positieve wijze onze impact op de omgeving te beperken’’ aldus Beri, oprichter van Revalue Fashion.

Slow fashion als tegenhanger van fast fashion
Belangrijk voor Revalue Fashion is dat kwalitatief goede kleding opnieuw wordt gedragen door liefhebbers en dat daarbij de ecologische voetafdruk minimaal blijft. Als tegenhanger van de ‘fast fashion’ industrie is ‘slow fashion’ ontstaan, en dat gaat om meer dan alleen een mooie look.
Het dragen van preloved kleding voorkomt de productie van kleding in, onder andere, derde wereld landen waar vaak onder slechte arbeidsomstandigheden katoen en kleding wordt geproduceerd. Om die reden verkoopt Revalue Fashion reeds bestaande en gedragen kleding die nog lang mee gaat.

Als eerste in Nederland: Duurzame verpakkingen en koeriers op elektrische fietsen
Bij het verzenden van de kleding houdt Beri ook rekening met duurzaamheid. Een unieke combinatie van milieuvriendelijke producten, verpakkingen en transport. De dozen zijn van milieuvriendelijk materiaal gemaakt, namelijk een combinatie van graspapier en gerecycled karton. En de fashionpacks waarmee de kleinere items worden verzonden, bestaan uit gerecycled en recyclebaar materiaal waar alle lucht uit wordt gedrukt. Die worden vervolgens door koeriers op elektrische fietsen bezorgd bij de klant in de brievenbus. Aan alles is gedacht, zelfs de tape is gemaakt van composteerbaar materiaal. Kijk op www.revaluefashion.nl voor meer informatie en de laatste nieuwtjes.