Arnhemse horeca kan zich klaar maken voor gastvrije winter

Arnhemse horeca kan zich klaar maken voor gastvrije winter

28 september 2020 Uit Door admin

De horeca kan ook na 1 oktober rekenen op extra terrasruimte en krijgt de mogelijkheid om het te overkappen. Met dit besluit wil het Arnhemse college de horeca ook in de winterperiode ruimte geven zodat bezoekers veilig en prettig van de Arnhemse gastvrijheid kunnen genieten.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Horeca is de plek waar we elkaar ontmoeten. Door ruimte te bieden, kunnen de Arnhemse horeca-ondernemers ook in de winter doen waar zij in uitblinken: ons laten genieten van het goede leven. Dat helpt ons ook deze coronacrisis door te komen.’ De Arnhemse burgemeester maakt daarbij wel een kanttekening: ‘Het gros van de bezoekers en ondernemers doet het goed. Maar ruimte betekent ook verantwoordelijkheid. Ik roep daarom op: we zorgen voor elkaar door samen de besmettingen tegen te gaan. Door afstand te houden, door de hygienevoorschriften te volgen en door thuis te blijven bij klachten. Dit moeten we samen doen; ondernemers en gasten. Zo kunnen we samen gezond de winter door.’

Eerder vergunde de gemeente Arnhem 70 terrassen met extra terrasruimte. De wens van de Arnhemse horeca is om ook na 1 oktober de extra terrasruimte voort te zetten met de mogelijkheid om een overkapping aan te brengen. Een motie van Arnhem Centraal ondersteunde deze wens. Opnieuw zal de gemeente ruimhartig aanvullende terrasruimte ter beschikking stellen, mits het veilig is en geen overlast veroorzaakt. Ondernemers kunnen het verzoek tot aanvullende terrasruimte via het Anderhalve Meter Loket kenbaar maken. Ook nu zal de gemeente geen leges in rekening brengen bij de horecaondernemers zodat zij niet voor extra kosten te staan.

 

Afbeelding van Sabine van Erp via Pixabay