Arnhemse haven wordt stuk groener

Arnhemse haven wordt stuk groener

15 april 2024 Uit Door admin

1221 vierkante meter extra groen en 17 bomen. Het stadsbestuur van Arnhem heeft besloten om met middelen uit het Klimaatfonds stevig de Nieuwe Havenweg te vergroenen. De vergroening past in het plan om Arnhem klimaatbestendiger en leefbaarder te maken. De Nieuwe Havenweg is de langste weg in het havengebied van Arnhem.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp (groen en klimaatadaptatie): “Wetenschap laat steeds duidelijker zien hoe belangrijk vergroenen is: het helpt tegen de hitte en de regenbuien en zorgt voor een gezondere en leefbare stad. 17 bomen is met deze complexe bodem in ieder geval een goede start. En met deze investering dragen we niet alleen bij aan een groener Arnhem, maar ook aan toekomstbestendige bedrijventerreinen.”

Het initiatief geeft invulling aan ambities van de Strategie Klimaatadaptatie, het Bomenplan, de 3-30-300 norm, dragen we bij aan toekomstbestendige bedrijventerreinen en aan de Green Deal Nieuwe Haven. De ondernemers zijn zelf op eigen terrein en met eigen vastgoed aan de slag met een vergroening.

Het initiatief voor het vergroenen van de Nieuwe Havenweg komt mede voort uit verzoeken van StAB (Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen) en lokale ondernemers actief in het gebied. Het streven is om de infrastructuur van het bedrijventerrein te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan diverse beleidsdoelen op het gebied van groen, klimaatadaptatie en leefbaarheid.

foto: gemeente Arnhem