Arnhemse Game maker kondigt lancering van Erectus the Game aan

Arnhemse Game maker kondigt lancering van Erectus the Game aan

2 augustus 2016 Uit Door admin
Arnhem – De Arnhemse game maker Maata Games kondigt met trots de lancering van haar free-to-play strategy based empire builder MMO, Erectus the Game aan op 8 augustus 2016. Volgend op de beta versie die in april 2016 was gestart, zijn er verscheidene verbeteringen doorgevoerd, met name in het combat-gedeelte.

Vanaf april hadden zich 5.500 spelers aangemeld om de beta versie te testen en dat heeft de ontwikkelaars waardevolle terugkoppelingen gegeven op het gebied van gameplay, bugs en spelersprogressie. Maata Games oprichter Paul Ludwig merkt op: “De lancering van de beta versie is een succes geweest. We hebben bijzonder veel positieve feedback ontvangen van de spelers en onze statistieken laten zien dat de game regelmatig gespeeld wordt door een groot aantal spelers”. Ludwig vertelt: “We verbeteren de game nog dagelijks om nog meer nieuwe en spannende elementen er in aan te brengen voor de spelers en zijn erg opgetogen over het feit dat de game nu eindelijk klaar is om gelanceerd te worden!”

Naast een Engelstalige versie wordt de game ook in de Nederlandse en Duitse taal uitgebracht.
– Nederlandstalige versie: maandag 8 augustus 2016
– Engelstalige versie: donderdag 11 augustus 2016
– Duitstalige versie: maandag 15 augustus 2016

Klik hier voor de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6555xkqgfpQ

Verbeteringen sinds de beta periode
De verbeteringen zitten met name in de volgende drie gebieden: de handleiding is uitgebreid met meer handreikingen in het begin van het spel, om er zeker van te zijn dat spelers de fundamentele zaken van de game snel begrijpen; diverse elementen die later in het spel voorkomen zijn naar voren gehaald om meer spanning in het beginspel aan te brengen, zodat spelers van meet af aan de spanning en dreiging voelen en de algehele game performance is verbeterd om er voor te zorgen dat de game beter functioneert dan ooit tevoren. Meer informatie over deze en andere verbeteringen zijn te lezen op http://erectusthegame.com/forum.

De verspreiding van beta keys onder de game websites is zeer goed verlopen, er zijn door meer dan 20 game websites beta keys verspreid. Volgens MMOGames.com: “Dit zou wel eens een grote hit in 2016 kunnen worden als het gaat om MMO strategy games.”

Gameplay
In Erectus the Game kunnen spelers hun eigen steden en dorpen opbouwen en hun rijk beheren, aangrenzende territoria van andere spelers overnemen, allianties met andere spelers sluiten en hun economie en leger versterken, hetzij op eigen kracht, hetzij als onderdeel van een alliantie die samen sterk staat tegen de vijand. Snel aanpassingsvermogen in een steeds veranderend slagveld is de sleutel tot succes. In de eindfase van de game zal de winnaar ofwel de Home sapiens ofwel de Homo erectus zijn, het is de taak van de speler om er voor te zorgen dat dat de eerstgenoemde is. Alleen de alliantie die de Erectus leider te pakken krijgt en deze gedurende twee weken gevangen houdt, kan het spel winnen.
Meer over de gameplay is te zien in de gameplay video: https://www.youtube.com/c/ErectusWorld1

Over Maata Games
Maata Games is een Nederlands bedrijf en is in 2013 opgericht in Arnhem. Het is ontstaan uit de passie voor de combinatie van marketing, geschiedenis en strategie games. Maata Games wil een game changer zijn op meerdere manieren. Door samen te spelen begrijpen mensen elkaar beter, ze leren sneller en maken ze meer van hun leven. Door het strategiespel MMO Erectus the Game wil het bedrijf miljoenen mensen over de wereld bereiken. Ook wil het bedrijf op termijn de online wereld met de offline wereld verbinden in de vorm van evenementen, film en andere vormen van entertainment.
Meer over Maata Games op: www.maatagames.com.