Arnhemse binnenstad wordt flink groener

Arnhemse binnenstad wordt flink groener

7 september 2018 Uit Door admin

Wederom veel belangstelling voor groenproject

Arnhem – Dit najaar wordt de Arnhemse binnenstad op 85 plekken van extra groen voorzien. Verspreid door de binnenstad komen geveltuintjes, klimpalen met gevelgroen en roestvrijstalen boom- of plantenbakken. Dat is de uitkomst van de tweede ronde van het groenproject voor de binnenstad. Een project dat is opgezet door bewonersplatform Arnhem6811, Platform Binnenstad Arnhem en de gemeente.

In mei van dit jaar werden ondernemers en bewoners uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken voor de tweede ronde van het vergroeningsproject. Dit keer konden geïnteresseerden gebruik maken van de regeling waarbij 80% van de kosten werden vergoed en 20% uit eigen zak moest worden betaald.

Derde ronde?
Ook dit keer was de belangstelling dermate groot dat niet alle aanvragen gehonoreerd konden worden. Daarom gaan de initiatiefnemers met elkaar in gesprek of er ook nog een derde ronde kan komen. De grote belangstelling bewijst dat er wordt voorzien in een behoefte. Het belang van groen voor een prettige en leefbare binnenstad wordt daarmee dubbel en dwars aangetoond. 

Verspreid over de binnenstad
Als alles volgens planning verloopt wordt in oktober het groen toegevoegd. In onder meer de Ruiterstraat, de omgeving van het Brouwersplein, de Bovenbeekstraat, de Oude stationsstraat en de omgeving van Grand Caf├ę Dudok verschijnen er rond die tijd grote en kleine plantenbakken en geveltuintjes. In het Korenkwartier zijn al voor de zomer de eerste klimplanten geplaatst. Bovendien zal de keermuur achter de Korenbeurs nog deze maand over vrijwel de hele lengte worden aangekleed met een haag waardoor het stenige gebied een flinke groene impuls krijgt.