Arnhems veiligheidsoffensief omgeving Spijkerkwartier en centrum: 6 aanhoudingen en 118 boetes

Arnhems veiligheidsoffensief omgeving Spijkerkwartier en centrum: 6 aanhoudingen en 118 boetes

10 juli 2021 Uit Door admin

Donderdagmiddag en -avond zijn tijdens een grote integrale actie van politie, gemeentelijke Boa’s, handhaving van NS, Connexxion en Arriva in de Steenstraat, Spijkerkwartier en omgeving, en het centrum 118 mensen beboet voor onder andere drankmisbruik, overlast op straat, verkeersovertredingen. Daarnaast zijn zes personen aangehouden voor onder meer voor winkeldiefstal. Ook nam de politie onder meer inbrekerswerktuig en een mes in beslag.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Hulde en dank voor onze diensten die  zich in Arnhem met overtuiging eendrachtig vastbijten om de ondermijnende criminaliteit en overlast aan te pakken zodat onze stad veiliger en leefbaarder wordt en onze inwoner in veiligheid en vrijheid kan genieten van de openbare ruimte.’

Arnhemse offensief voor leefbaarheid en veiligheid
‘Een beweging voor leefbaarheid en veiligheid is merkbaar, zo gaven ondernemers mij vorige week terug tijdens een bijeenkomst over de veiligheids- en leefbaarheidsaanpak in het gebied van het Spijkerkwartier, Steenstraat en omgeving ‘, aldus Marcouch, en vervolgt: ‘Dit vraagt een lange adem en blijven dit bij herhaling doen om het beter te krijgen voor bewoners en ondernemers door actief te reageren op meldingen en af te gaan op locaties waar criminele of overlast gevende activiteiten plaatsvinden, net als op mensenhandel en uitbuiting. Zoals we toezicht, handhaving en ons optreden intensiveren, zo geldt dat ook voor de controles van massagesalons, coffeeshops en verkamering.’

De grote handhavingsactie van vandaag met bijna 40 dienders van politie, gemeentelijke boa’s en handhavers van vervoerders is net als eerdere maandelijkse integrale acties, de controles op bedrijventerreinen, de inzet op extra cameratoezicht en de sluitingen van drugspanden onderdeel van het Arnhemse offensief met een reeks aan interventies voor de leefbaarheid en veiligheid in de wijken, zodat eerlijke ondernemers goed kunnen ondernemen, en ouders en kinderen veilig kunnen opgroeien, leren, werken en zorgen voor elkaar.

Melden helpt
De acties ter verbetering van de leefbaarheid en veiligheid zijn grotendeels het gevolg van meldingen en observaties uit de wijk. Marcouch roept bewoners en ondernemers daarom op: ‘Blijf verdacht gedrag melden’. Meld via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.