Arnhems initiatief: Scootbezorgd in finale IGNITE Award

Arnhems initiatief: Scootbezorgd in finale IGNITE Award

9 januari 2023 Uit Door admin

Scootbezorgd behoort met haar bezorgdienst op scootmobielen tot de meest sociale en inclusieve startups van Nederland. Door een vakjury is het uitgeroepen tot finalist van de IGNITE Award. Een wedstrijd voor startups waarbij maatschappelijke winst voorop staat. 31 januari wordt bekend gemaakt welke startup de hoofdprijs ontvangt van € 100.000. Ook het publiek kan een favoriet kiezen voor de publieksprijs. 

Scootbezorgd biedt de bezorgers, mensen voor wie werken niet altijd vanzelfsprekend is, een plek in het hart van de samenleving. ‘’Wij zien dat te veel mensen onnodig aan de zijlijn staan. Terwijl de tekorten op de arbeidsmarkt toenemen is er bij ons al een lijst ontstaan van mensen die graag bij ons aan de slag gaan. Dat is maar goed ook want de markt voor pakketten blijft groeien. Wij zien een scootmobiel niet als een beperking, maar als een mogelijkheid”, zo Frouke Engel, oprichter Scootbezorgd.

Scootbezorgd geeft het alledaagse moment van een pakket ontvangen meer betekenis en heeft meer aandacht voor het ontmoetingsmoment tussen bezorger en ontvanger. ‘’Hierdoor maken wij niet alleen een positieve impact op onze bezorgers, maar ook met hen, op iedereen die zij tegenkomen op hun pad’’, zegt Myrthe Rosema, oprichter Scootbezorgd.

Het doel? Sociale afstand verkleinen én Scootbezorgd hoopt dat iedereen meer inclusieve keuzes gaat maken door een positieve ervaring met hun bezorgers.

Na een succesvolle pilot kunnen de bezorgers niet wachten om dagelijks aan de slag te gaan bij Scootbezorgd. ‘’Het is belangrijk dat mensen gewoon de kans krijgen om zoiets te doen. Je hebt veel vrijheid, je komt veel mensen tegen en ik kan veel meer dan dat mensen vaak denken, zegt Jolanda, bezorger uit de pilot.

Tot 31 januari kan het publiek de bezorgers van Scootbezorgd steunen door te stemmen.
Breng nu je stem uit via de onderstaande link: https://www.igniteaward.nl/finalist/scootbezorgd-nl/
of kijk voor meer informatie op www.scootbezorgd.nl