Arnhemmers mogen meedenken over evenementenlocaties

Arnhemmers mogen meedenken over evenementenlocaties

7 oktober 2022 Uit Door admin

Inwoners van de gemeente Arnhem krijgen de mogelijkheid om mee te denken over evenementenlocaties in de stad. Wethouder evenementen Bob Roelofs: ‘Arnhem is van alle Arnhemmers. En Arnhem is ook een echte evenementenstad. Van Koningsnacht tot het WK Volleybal en de vele festivals in de zomer tot kerstmarkten. Ik wil graag van de Arnhemmers horen hoe zij denken over evenementenlocaties in de stad. Zo bewaken we de balans tussen het bieden van plezier en het voorkomen van overlast. Want Arnhemmers kennen hun eigen stad natuurlijk het allerbest.

Stellingen en oplossingen
Meedenken over de evenementenlocaties kan via meedenken.arnhem.nl. Daar kunnen Arnhemmers met het beantwoorden van stellingen aangeven wat ze van een evenementenlocatie vinden. Stellingen zijn bijvoorbeeld: ‘Er zijn voldoende evenementen en festivals in Arnhem waar iedereen zich welkom voelt’ en ‘Ik vind het belangrijk dat evenementen en festivals meer in mijn eigen woonomgeving plaatsvinden.’ Vervolgens kunnen de stellingen worden toegelicht. Ook kunnen tips, verbetervoorstellen en ideeën worden doorgeven over een specifieke evenementenlocatie. Dat kan door een plek op een kaart te aan te wijzen. Bruikbare tips of oplossingen worden opgenomen in het profiel dat per evenementenlocatie wordt gemaakt. Er wordt ook een document opgesteld van alle tips en ideeën die zijn gegeven. Per idee wordt aangegeven wat ermee wordt gedaan of juist niet, en waarom.

Zo veel mogelijk Arnhemmers
De gemeente hoopt dat veel Arnhemmers willen meedenken over de evenementenlocaties. Wethouder Roelofs: ‘Ik vind het belangrijk dat zo veel mogelijk Arnhemmers meedenken over de evenementenlocaties. Evenementen zijn van ons allemaal. Of je nu jong of oud bent, of je nu op de Geitenkamp woont of in Schuytgraaf, of je elke week op een feest te vinden bent of als je meer van rust houdt: denk mee!’ Tot en met 28 oktober 2022 kunnen inwoners van Arnhem meedenken over de locaties waar in Arnhem evenementen plaatsvinden.