Arnhemmers kunnen hun vuurwerk inleveren op 28 december

Arnhemmers kunnen hun vuurwerk inleveren op 28 december

25 december 2020 Uit Door admin

Niet alleen het afsteken van vuurwerk is verboden, ook het bezitten en vervoeren is strafbaar. Arnhemmers kunnen daarom op 24 en 28 december 2020 hun vuurwerk inleveren.

Het kabinet heeft voor komende jaarwisseling een vuurwerkverbod ingesteld. Het is verboden om vuurwerk te verkopen, te bezitten, af te steken en te vervoeren. Deze maatregel is genomen om het grote aantal ongelukken als gevolg van vuurwerk te voorkomen en zo de ziekenhuizen en de zorgmedewerkers te ontlasten die alle bedden en artsen nodig hebben voor coronapati├źnten en de andere noodzakelijke zorg.

Burgemeester Marcouch: “Zolang mensen vuurwerk in huis hebben, houden wij ons hart vast voor de hele straat: brand explosies en het risico van een vergeefse jacht naar een bed in het overvolle ziekenhuis. Daarom bieden wij Arnhemmers aan hun vuurwerk gratis over te nemen bij onze werf, zonder boetes. Dus liefhebbers verman je en laat het vuurwerk voor wat het is: een gevaar, ook voor anderen.”

Arnhemmers die nog vuurwerk hebben kunnen dit op 28 december inleveren bij de gemeentewerf. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon.

Inleverlocatie

Het vuurwerk kan worden ingeleverd op:

  • Maandag 28 december, 10.00 uur- 16.00 uur

Gemeentewerf, Snelliusweg 60 in Arnhem

Mensen die het vuurwerk willen inleveren kunnen dit op een tafel afgeven. Het vuurwerk wordt opgeslagen in speciale containers die hiervoor geschikt gemaakt zijn. Tijdens de inleveractie worden de lockdown-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent dat er maximaal 2 mensen bijeen op straat mogen staan, met 1,5 meter onderlinge afstand.

Veilig vervoeren
Een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf zal het vervoer en uiteindelijk de vernietiging van het vuurwerk organiseren. De Omgevingsdienst Arnhem en de politie zijn aanwezig om het vuurwerk feitelijk in te nemen. Tevens is er beveiliging aanwezig op de betreffende dagen.

 

Bij het vermoeden van opslag van vuurwerk in de buurt kan altijd worden gemeld door te bellen via 0900-8844. Zo verkleinen we het gevaar in de wijken nog meer.