Arnhemmers gewond na ontploffing container, politie zoekt getuigen

Arnhemmers gewond na ontploffing container, politie zoekt getuigen

3 januari 2016 Uit Door admin

Arnhem – De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een ontploffing van een ondergrondse container op de hoek van de Vinniusweg met de Voetiuslaan in Arnhem. Op zaterdagavond kreeg de politie rond kwart over negen een melding dat de container was ontploft, en dat er mensen gewond waren geraakt.

WP036Twee ambulances kwamen ter plaatse om de slachtoffers te behandelen. Een 24-jarige man uit Arnhem raakte zwaar gewond, hij had ernstige brandwonden in zijn gezicht. Een 49-jarige Arnhemse had minder ernstige brandwonden, maar ook zij moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

Uit eerste verklaring komt het verhaal naar voren dat de slachtoffers mogelijk vuilnis hadden weggegooid, en dat de container rond datzelfde moment ontplofte. Uit eerste onderzoek van de technische recherche rijst een sterk vermoeden van opzet. De ondergrondse container zal nu op een andere locatie verder worden onderzocht op sporen.

Gezien de verwondingen van de slachtoffers neemt de politie deze zaak hoog op. Hebt u iets verdachts gezien bij de ondergrondse container op de hoek van de Vinniusweg en de Voetiuslaan op zaterdagavond 2 januari? Schroom niet en bel de politie via 0900-8844 om uw informatie te delen. Er is een groep jongeren bij de container gezien, mogelijk hebben zij iets gezien dat hiermee te maken heeft. De politie komt ook met hen heel graag in contact, ook zij kunnen de politie bellen via 0900-8844.