Arnhem zet opvang aan Rijnkade voort en zorgt voor extra tijdelijke opvanglocaties

Arnhem zet opvang aan Rijnkade voort en zorgt voor extra tijdelijke opvanglocaties

26 mei 2022 Uit Door admin

Sinds donderdag 10 maart worden in Arnhem Oekra√Įense vluchtelingen opgevangen op twee riviercruiseschepen aan de Rijnkade. De komende maanden zullen waarschijnlijk nog vele mensen vluchten voor de oorlog en ook verwachten we dat de Oekra√Įense vluchtelingen langer zullen verblijven in Arnhem. Het college van burgemeesters en wethouders heeft daarom besloten de noodopvang aan de Rijnkade te verlengen en te zoeken naar mogelijkheden voor semipermanente huisvesting.

Op dit moment verblijven 300 Oekra√Įense vluchtelingen op twee riviercruiseschepen aan de Rijnkade. E√©n schip kan tot eind februari 2023 ingezet worden als noodopvang. Het andere schip moet terug de vaart in en vertrekt deze zomer. Dit betekent dat dan voor 150 mensen alternatieve opvang nodig is. Het college zet in op drie mogelijkheden.

Ten eerste wordt het schoolgebouw aan de Doorwerthlaan geschikt gemaakt voor de opvang van ongeveer 100 vluchtelingen (39 wooneenheden). Ook worden er vier portocabin units van drie lagen voor circa 100 personen aangeschaft en op eigen terrein van de Doorwerthlaan geplaatst. Tot slot wil het college nog ten minste 60 woonunits realiseren. Daarvoor worden verschillende locaties in de stad onderzocht.

Burgemeester Marcouch: ‚ÄúElke dag moeten er mensen huis en haard verlaten om de verschrikkingen van de  oorlog in Oekra√Įne te ontvluchten. We zien de beelden dagelijks op TV.  De inwoners in onze stad zetten zich in voor de vluchtelingen en helpen hen hun draai te vinden in onze stad. Daar zijn we bijzonder trots op.‚ÄĚ

Wethouder Bouwkamp: ‚ÄĚIn Arnhem willen we graag helpen en opvang bieden zodat deze vluchtelingen tot rust kunnen komen en hun kinderen veilig kunnen opgroeien en naar school gaan. Het is geen eenvoudige opgave om opvang te vinden, we denken dat we met deze tijdelijke oplossingen een goede bijdrage kunnen leveren.‚ÄĚ