Arnhem zegt JA tegen bebouwing Stadsblokken

Arnhemmers hebben gisteren in een referendum “ja” gezegd tegen de bebouwing van het uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk.

De vraag was of er in het natuurgebied huizen mogen worden gebouwd. 64,7 procent stemde voor de plannen die de gemeente daarvoor heeft, meldt Omroep Gelderland. De opkomst was 24,1 procent. De uitslag is toch geldig omdat er geen minimumopkomstpercentage was vastgesteld.

Natuur
De Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk nam het initiatief voor het referendum. Die coalitie is tegen de bouw van huizen in een natuurgebied. Voorstanders van de bouw wijzen erop dat er alleen zal worden gebouwd op een plek waar nu bedrijven staan.

De uitslag van het referendum is voorlopig. De definitieve uitslag wordt vrijdag bekendgemaakt. Het referendum is raadgevend, maar een meerderheid van de gemeenteraad zei van tevoren de uitslag te zullen respecteren.

Het besluit over de toekomst van het gebied staat gepland op 19 december.


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top