Arnhem steunt zzp’ers met voucherregeling

Arnhem steunt zzp’ers met voucherregeling

5 november 2021 Uit Door admin

Arnhemse zzpā€™ers en kleine ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis kunnen bij de gemeente een voucher van 500 euro aanvragen. Zij kunnen deze waardebon gebruiken voor hulp om hun bedrijf weer goed op de rit te krijgen of om hun onderneming aan te passen aan de nieuwe realiteit die onder invloed van corona is ontstaan. Het kan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning en coaching op het gebied van boekhouding, digitalisering, personeelsmanagement of juridische vraagstukken. Maar ook hulp op het gebied van bijscholing, training, of heroriĆ«ntatie kan met de vouchers worden ingekocht. Ondernemers mogen zelf bepalen waar zij de diensten inkopen. Zij betalen zelf 10% van de kosten. Voor de rest van het bedrag dat de hulp kost, tot een maximum van 500 euro, kan de voucher worden ingezet.

Wethouder Jan van Dellen: “Voor veel ondernemers is de coronacrisis zwaar, zowel bedrijfsmatig als persoonlijk. De steun van de Rijksoverheid loopt af, maar wij willen blijven klaar staan voor onze ondernemers. Dit geeft dat duwtje in de rug aan ondernemers die dat nodig hebben. Ik hoop natuurlijk dat ondernemers zich redden en financieel gezond worden na deze heftige periode. Met de voucher kunnen zij hulp inkopen om sneller de draad weer oppakken nu de coronamaatregelen vooralsnog zijn versoepeld.”

De gemeente zet de voucherregeling in om te zorgen dat ondernemers daadwerkelijk kunnen blijven ondernemen. Daarbij is specifiek aandacht voor kleine ondernemers en zzpā€™ers die geen gebruik hebben kunnen maken van TOZO of dat maximaal twee keer hebben kunnen doen. De voucherregeling is ook inzetbaar voor juridische ondersteuning bij corona gerelateerde vraagstukken.

Door te door te stimuleren dat de vouchers ingezet worden bij lokale aanbieders, ondersteunt de regeling ook de lokale economie.

De voucherregeling is opgezet in samenwerking met Arnhemse ondernemersorganisaties en wordt breed onder de aandacht gebracht. StartClub Arnhem, ZP Arnhem, Platform Binnenstad Arnhem OKA en Verenigd Creatief Arnhem helpen bij het benaderen van ondernemers die mogelijk behoefte hebben aan ondersteuning waarvoor een voucher ingezet kan worden. De gemeenteraad had het college van burgemeester en wethouders gevraagd juridische ondersteuning te bieden aan ondernemers waar het gaat om coronasteun. Met deze voucherregeling, die overigens veel breder is, wordt dit verzoek ook ingewilligd.

Ondernemers kunnen voor meer informatie terecht op deze webpagina van gemeente Arnhem.