Arnhem nomineert Ome Joop’s Tour voor Vrijwilligersprijs

Arnhem nomineert Ome Joop’s Tour voor Vrijwilligersprijs

15 januari 2019 Uit Door admin

Arnhem – De gemeente Arnhem heeft Ome Joop’s Tour genomineerd voor de Meer dan handen Vrijwilligersprijzen. Deze verkiezing wordt sinds 2011 jaarlijks gehouden en heeft tot doel vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten.

De verkiezing telt een drietal verschillende categorieën. Een daarvan is lokale organisaties, die moeten worden voorgedragen door de gemeente, waarin de organisatie actief is. De gemeente Arnhem, in de persoon van wethouder Martien Louwers, heeft voor dit jaar Ome Joop’s Tour genomineerd.

De verkiezing bestaat uit een jury- en een publieksprijs. Op de website van de Meer dan Handen Vrijwilligersprijzen staat de doelstelling van OJT beschreven: http://bit.ly/2BpHHwN. Publiek kan tot en met 11 februari a.s. op Ome Joop’s Tour stemmen via deze link: http://bit.ly/2ATuIEv.

Alle gemeentes in Nederland kunnen op deze wijze hun waardering voor vrijwilligerswerk in algemene zin tonen. Circa 60 gemeentes hebben dit jaar ruim 130 organisaties aangemeld. Een overzicht van alle gemeenten is te vinden op www.vrijwilligersprijzen.nl/gemeenten. Arnhem heeft ook de Stadsblokkenwerf aangemeld. De prijsuitreiking is op 15 februari 2019. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.