Arnhem krijgt meer vuurwerkvrije zones

Arnhem krijgt meer vuurwerkvrije zones

13 december 2018 Uit Door admin

Naast scholen nu ook parken, kinderboerderijen en zorginstellingen vuurwerkvrij

Arnhem – In Arnhem zijn schoolterreinen sinds 2008 vuurwerkvrij. Op verzoek van de raad is het verbod op afsteken van vuurwerk met ingang van komende jaarwisseling uitgebreid naar de stadsparken Sonsbeek en Meinerswijk, terreinen waar bedrijfsmatig dieren worden gehouden (zoals maneges, zorg- en kinderboerderijen, dierentuinen en dierenpensions en -asiels) en zorginstellingen.

 

Burgemeester Marcouch: “Het vuurwerk tijdens de jaarwisseling veroorzaakt overlast. Daarom hebben we een aantal gebieden waar veel overlast wordt ervaren aangewezen als vuurwerkvrije zone. We zullen tijdens de jaarwisseling de regels nauwgezet handhaven zodat de jaarwisseling voor iedereen prettig kan verlopen.”

 

Vuurwerkafspraken

De gemeente zal rond de jaarwisseling, onder meer via social media, aandacht besteden aan de regels rondom vuurwerk. Daarin wordt ook aandacht gevraagd voor de veiligheid bij het afsteken van vuurwerk. Vuurwerk kan uitsluitend op 28, 29, 31 december worden verkocht en afsteken mag alleen tussen 31 december 18:00 uur en 1 januari 02.00 uur op straffe van een boete van ā‚¬100 euro. Als mensen overlast ervaren, dan kunnen ze bellen met de politie op 0900-8844. Voor verdachte of gevaarlijke situaties kun je meteen alarmnummer 112 bellen.

Verder gelden de gebruikelijke straffen voor misdragingen op straat, met de dubbel verzwaarde straf voor geweld jegens de overheidsdienaren die bij de jaarwisseling actief zijn: politieagenten, brandweerlieden, medici, ambulancemedewerkers en andere publieke functionarissen.