Arnhem krijgt citymarketingorganisatie Made in Arnhem

Arnhem krijgt citymarketingorganisatie Made in Arnhem

15 mei 2019 Uit Door admin

Arnhem – Vanaf mei 2019 heeft Arnhem een citymarketingorganisatie; ‘Made in Arnhem’. Het was een wens van gemeente Arnhem en verschillende ondernemersverenigingen en diverse organisaties uit de stad zoals OndernemersKontakt Arnhem, Platform Binnenstad Arnhem en IPKW. Ze willen middels een citymarketingorganisatie meer bedrijvigheid en bekendheid creëren in en voor Arnhem.

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 14 mei jongstleden in het Nederlands Openlucht Museum heeft gemeente Arnhem, in de persoon van wethouder Jan van Dellen, de aansturing van citymarketing overgedragen aan het kersverse bestuur van Stichting Made in Arnhem. ‘Citymarketing is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Het is dus goed dat die verantwoordelijkheid gedeeld wordt binnen Stichting Made in Arnhem die het in samenwerking met de stad vorm en inhoud gaat geven.’, aldus wethouder van Dellen. De stichting wil bijdragen aan een sociaaleconomisch vitale stad, meer bedrijvigheid naar Arnhem trekken en het merk Made in Arnhem eenduidiger laden.

Vitaliteit en bedrijvigheid
In het bestuur zitten Henk Ramautar (voorzitter), Harm Leijssen (penningmeester), Tanja Kraal (secretaris), Bart van den Hoven en Boy Sluiter. De organisatie gaat als spil dienen tussen organisaties, opleidingen en bedrijven die bezig zijn met de vitaliteit en bedrijvigheid in Arnhem en het uitdragen van de stadskwaliteiten als groen en creatief. ‘We streven naar een sterke en eenduidige uitstraling van de stad Arnhem naar zowel de eigen bewoners, de ambassadeurs van onze stad, als naar buiten toe. Er is al veel werk verricht vanuit de gemeente met verschillende stakeholders uit de stad en dat is een goede basis om op verder te bouwen. We gaan aan de slag met het laden van het merk en we willen een goede portal inrichten. En in de tussentijd gaan we ook gewoon verder met de campagnes en activiteiten die de gemeente al in gang had gezet.

Professionals uit de stad
We werken met een lean & mean uitvoeringsteam ad interim en gaan op zoek naar een directeur. En we werken aan het richten van de financiële middelen ten behoeve van citymarketing.’ , aldus Ramautar. De stichting laat zich inspireren en adviseren, om het merk Made in Arnhem goed uit te bouwen, door verschillende professionals uit de stad op het gebied van merk en marketing. Net als het bestuur doen zij dit belangeloos en vanuit hun liefde voor en kijk op de stad.

Op de foto bestuur Stichting Made in Arnhem vlnr: Harm Leijssen, Bart van den Hoven, Tanja Kraal, Boy Sluiter, Henk Ramautar