Arnhem investeert fors in jongerencultuur

Arnhem investeert fors in jongerencultuur

10 oktober 2023 Uit Door admin

Arnhem investeert fors in vijf organisaties die zich inzetten voor jongeren en cultuur. Zo krijgen ‘De Cultuur Academy’ (€ 25.000), The HUB (€ 31.860), Ruimtekoers (€ 8.000), Stichting Innovate (€ 20.000) en De Vereniging IPKW Ontwerpstudio’s (€ 25.000). Deze bedragen komen naast de al eerder gecommuniceerde investering in een speciaal budget (€ 85.000) voor gratis cultuur en een jongerenprogrammeur. Volgens wethouder Cathelijne Bouwkamp (cultuur) zijn deze investeringen essentieel. Daarmee investeert Arnhem voor bijna € 200.000 in cultuur voor jongeren in 2023.

“Onderzoek laat zien dat jongeren vaker kampen met eenzaamheid en dat contact met andersdenkenden steeds lastiger wordt. We moeten er alles aan doen om dat te veranderen. Cultuur helpt daarbij. Naar samen iets maken, naar herkenning, naar je gevoel uiten. Je eigen leven en de levens van anderen op een andere manier zien. Daarom is investeren in cultuur van enorme waarde.”

De Impuls Jongerencultuur maakt onderdeel uit van de Hoofdlijnenbrief cultuur 2022: Herstel, vernieuwing en groei van de staatssecretaris van cultuur en media van voor de zomer. Hierin zijn vijf lijnen uitgezet waarmee de sector weer gezond, sterk en weerbaar moet worden: herstart (na afloop van coronabeperkingen), arbeidsmarkt, makers, innovatie en jongeren.