Arnhem in geel en zwert, groot feest in Arnhem

Arnhem in geel en zwert, groot feest in Arnhem

2 mei 2017 Uit Door admin

Arnhem – Maandagavond is de selectie van Vitesse op de Markt in Arnhem gehuldigd door vele duizenden fans naar aanleiding van de historische bekerwinst van de club.

De staf en spelers maakten in een open bus een rit vanaf stadion Gelredome. De route ging door diverse wijken in Arnhem, waar vele duizenden supporters op de been waren om hun helden toe te juichen.

De bus kwam iets later aan bij de Markt omdat de bus ook iets later vertrok vanaf Gelredome, waar ongeveer 20.000 fans aanwezig waren voor de huldiging. Onder anderen trainer Henk Fraser en aanvoerder Guram Kashia spraken de uitzinnige menigte toe.

Omdat er op een gegeven moment geen plek meer was op de Markt heeft de politie opgeroepen om niet meer naar de Markt te komen. De gemeente had op 15.000 fans gerekend. Voor veel supporters was geen plaats op de Markt. Het werd een latertje in Arnhem waar het nog lang gezellig was, en geen enkele aanhouding is er verricht volgens de politie. 

Vitesse rekende zondag in de bekerfinale in De Kuip af met AZ (0-2), waardoor de Arnhemse club voor het eerst in het 125-jarig bestaan een prijs veroverde. Ricky van Wolfswinkel was de grote man in de finalewedstrijd voor Vitesse, de spits zorgde voor beide doelpunten.

Doordat Vitesse deze beker gepakt heeft, hebben ze zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League van volgend seizoen geplaatst.

Met de beker op de foto
Fans van Vitesse kunnen dinsdag op de foto met de KNVB Beker, de eerste prijs in 125 jaar voor de Arnhemse club.
Tussen 16.00 en 19.00 uur staat de beker in het GelreDome. ‘Trek je geel-zwarte kleding aan en kom een selfie maken’, aldus Vitesse.

Pictures made by Chiel Eijt

Rondrit vanaf het Gelredome