Andre Grotenhuis benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Prof. dr. (André) Grotenhuis (64) is bij zijn afscheid op donderdag 10 oktober als hoogleraar Neurochirurgie en neurochirurg aan het Radboudumc benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem, de woonplaats van Prof. dr. Grotenhuis.

 

Prof. dr. Grotenhuis ontving de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten van zeer exceptionele aard voor de samenleving. Grotenhuis is een van de grondleggers van de kijkoperatie binnen de neurochirugie. De techniek verbeterde de zorg en behandeling van patiënten met ernstige hersenaandoeningen. Ook verbeterde het de kwaliteit van leven na de ingreep. Vandaag de dag is de techniek niet meer weg te denken. In 2011 ontving hij hiervoor een ‘International Lifetime Recognition Award’.

 

Prof. dr. Grotenhuis is sinds 1987 werkzaam als neurochirurg bij het Radboudumc. 12 jaar later werd hij hoofd van het Neurochirurgisch Centrum Nijmegen en in 2001 volgde de benoeming tot hoogleraar. In 2010 beëindigde hij zijn functie als afdelingshoofd om zich meer te kunnen richten op de klinische taken, het onderwijs en het onderzoek. In 2014 ontving Grotenhuis de Vilhelm Magnus eremedaille van de Scandinavische neurochirurgische vereniging.

 

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Prof. dr. Grotenhuis is een Arnhemmer die een meer dan uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de zorg. Vandaag de dag maken veel vakgenoten gebruik van zijn kennis, kunde en inbreng. Daar zijn heel veel patiënten mee geholpen. Ik ben daar heel trots op.”

 

 


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Arnhemplaza.nl het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!

Back To Top