Ahmed Marcouch sluit woning vanwege drugs en wapens

Ahmed Marcouch sluit woning vanwege drugs en wapens

2 februari 2022 Uit Door admin

De woning aan de Staverdenstraat in Presikhaaf is dinsdagmiddag 1 februari om 15:00 dichtgetimmerd, omdat een forse hoeveelheid drugs is aangetroffen. Ook heeft de politie verboden wapens gevonden.

Dubbele overtreding
In de woning werden naast de handelshoeveelheid drugs ook voorwerpen gevonden die wijzen op drugshandel. Bovendien vond de politie een grote hoeveelheid verboden wapens. Burgemeester Ahmed Marcouch: “Er kleeft bloed aan drugs. Waar drugshandel is, vinden wij vrijwel altijd ook dodelijke wapens. In onze woonwijken nota bene, daar waar onze kinderen opgroeien. De ondermijnende criminaliteit mag voor hen nooit een voorbeeld worden, daarom blijven wij strijden tegen deze duistere wereld.”

Pedagogische wijk
Met leefbaarheid staat in de wijken ook veiligheid hoog op de agenda. Wie hier zijn dienstverleners ronselt, krijgt boetes en sluitingen. Voor integrale controles leggen de politie, handhavers en andere uitvoerende diensten elk hun eigen kennis en bevoegdheden bij elkaar en doorzoeken zij als team alle gebouwen in een uitgaansgebied of op een bedrijventerrein. Daarnaast krijgt de Arnhem-Oost aanpak in wijken als Presikhaaf maatschappelijke hulp. Marcouch: “Veilige wijken zijn pedagogische wijken vol opvoeders. We willen niet alleen de criminelen weg krijgen uit onze wijken, wij willen ook de kinderen weg houden van criminelen in een programma BOTOC, met Veilig In en Om de School (VIOS); ouders, jongererenwerkers, straatcoaches, maatschappelijk werkers en andere opvoeders. ’

Melden
In de strijd voor veilige wijken is ook de hulp van de Arnhemmers hard nodig. Contact opnemen met de politie kan via 0900 – 8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 – 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.