Agent Daeseleer krijgt lintje voor 30 jaar vrijwilligerswerk bij Ome Joop’s Tour

Agent Daeseleer krijgt lintje voor 30 jaar vrijwilligerswerk bij Ome Joop’s Tour

26 juli 2021 Uit Door admin

Frank Daeseleer, wijkagent in het Spijkerkwartier in Arnhem, werd vandaag tijdens de start van Ome Joop’s Tour verrast met het heuglijke bericht dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de veiligheid van Ome Joop’s Tour.

Veiligheid als rode draad
De veiligheid van de ander loopt als een rode draad door het leven van Frank Daeseleer. Al sinds 1987 is Daeseleer actief bij Ome Joop’s Tour. Hij rijdt sindsdien ieder jaar mee als motoragent. Ook loopt hij alle veiligheidsaspecten langs en werkt hij samen met gemeenten en andere samenwerkingspartners. Allemaal om ervoor te zorgen dat de kinderen die meefietsen met Ome Joop’s Tour veilig van a naar b komen.

Naast zijn vrijwilligerswerk bij Ome Joop’s Tour is Frank Daeseleer ook een zeer gewaardeerd collega binnen het Arnhemse politiecorps, waar hij in 1980 begon. Daeseleer wordt omschreven als een betrokken, loyale en unieke politieman die een grote bijdrage leverde aan de veiligheid in verschillende Arnhemse wijken, zoals bijvoorbeeld Presikhaaf en Spijkerkwartier.

Verrassing
Frank Daeseleer ontving zijn lintje tot zijn grote verrassing bij de start van de 70e editie van Ome Joop’s Tour. Vanwege corona kon deze jubileumeditie vorig jaar niet doorgaan. Burgemeester Ahmed Marcouch opende dit jaar alsnog de 70e Tour, waarna hij het woord richtte tot Frank.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘It takes a village to raise a child, dat is wat Frank Daeseleer belichaamt. Hij is betrokken in zijn werk en als vrijwilliger en draagt daarmee bij aan de pedagogische driehoek. Zo kan hij kinderen een periode gunnen waarin hun nieuwsgierigheid en hun leergierigheid wordt geprikkeld en waar ze nieuwe vrienden maken. Bij Ome Joop’s Tour zorgt hij voor een veilige onbetaalbare ervaring voor alle kinderen. En dit al dertig jaar, met volharding. Ik denk dat alle kinderen politieagent willen worden als ze Frank Daeseleer bij de finish van de motor zien stappen. Want wie wil nou niet de held worden waar onze stad op vaart?’