Afsluiting fietspad onder A12 IJsselbruggen in verband met verbreding

Afsluiting fietspad onder A12 IJsselbruggen in verband met verbreding

18 maart 2022 Uit Door admin

Savera IJsselbruggen verbreedt in opdracht van Rijkswaterstaat vanaf maandag 21 maart het fietspad, dat vanaf de Markweg in Velp (bedrijventerrein De Beemd) onder de A12 IJsselbruggen naar de Schaapdijk in Arnhem (bedrijventerrein IJsseloord) loopt. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het fietspad afgesloten van maandag 21 maart 07.00 uur tot vrijdag 8 april 17.00 uur. Fietsers moeten rekening houden met een omleidingsroute en extra reistijd, die kan oplopen tot 12 minuten. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroute aan.

Veilig fietsen
Eind april start bouwcombinatie Savera IJsselbruggen met de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van de A12 IJsselbruggen. Aan de westkant van de IJssel wordt daarvoor onder de bruggen een werkterrein ingericht. Tijdens de renovatie voert Savera IJsselbruggen vanaf de Markweg bouwmaterialen aan naar dit werkterrein. Om te zorgen dat fietsverkeer en bouwverkeer ter plekke veilig langs elkaar kan plaatsvinden, is verbreding van het fietspad noodzakelijk. 

Renovatie A12 IJsselbruggen
De A12 IJsselbruggen ten oosten van Arnhem zijn na 60 jaar toe aan renovatie en versterking. In 2022 start de renovatie van de 2 stalen bruggen. Bouwcombinatie Savera IJsselbruggen voert de renovatie uit, die voornamelijk bestaat uit laswerkzaamheden aan de onderkant van de brug. In 2022 renoveren we eerst de middelste stalen brug. In 2023 renoveren we de buitenste stalen brug. Het verkeer ondervindt tijdens de renovatie geen extra hinder. De huidige verkeerssituatie blijft bestaan: 3 rijstroken richting Utrecht, 4 rijstroken richting Duitsland. Het verkeer op de A12 maakt gebruik van de brug waaraan niet wordt gewerkt. In 2024 is de renovatie naar verwachting afgerond. Na de renovatie heeft het verkeer in beide richtingen weer 4 rijstroken ter beschikking. De stalen A12 IJsselbruggen zijn dan weer 30 jaar vrij van groot onderhoud.