Afro Bros in de bres voor Arnhemse jongeren met schulden.

Afro Bros in de bres voor Arnhemse jongeren met schulden.

16 maart 2021 Uit Door admin

De Afro Bros, het Arnhemse dj- en producerscollectief, spannen zich in om zoveel mogelijk jongeren aan te sporen geen schulden te maken. ‘Laat je niet verleiden en doe geen domme uitgaven’, zeggen ze in een video op social media. ‘En heb je problemen, zoek dan hulp!’ De Afro Bros werken mee aan de campagne ‘Geldzorgen? Samen komen we eruit!’ Deze campagne ging onlangs van start en is vooral gericht op jongeren tussen 18 en 27 jaar en ondernemers die in geldproblemen zijn gekomen of dreigen te komen.

 ‘Doe geen domme uitgaven’
De Afro Bros komen zelf ook uit Arnhem, uit één van de armste wijken: Malburgen-Oost. Zo zagen ze van dichtbij wat geldproblemen voor mensen betekenen. ‘Heel veel mensen in Malburgen-Oost komen niet rond. Ik had vroeger vriendjes die niet konden trakteren als ze jarig waren.’ Ze realiseren zich dat de verleidingen niet altijd even makkelijk zijn voor jongeren. ‘Op social media pronken mensen met wat ze hebben. Laat je niet verleiden, doe geen domme uitgaven. Schulden maken je leven kapot.’

‘Maak wat van je leven!’
Ook al is het soms lastig, ze hebben een duidelijk advies: ‘Zorg dat je werkt voor je geld. Jaag je dromen na, dan kom je er wel. Maak wat van je leven, maak je school af. En heb je problemen, zoek hulp!’ Deze boodschap dragen de Afro Bros de komende twee weken uit op MBO-scholen en online. Samen met Opr€cht die zich inzet om jongeren uit de schulden te halen en houden. Zo ‘breken’ de Afro Bros en de medewerkers van Opr€cht in bij de lessen van het de scholen Rijn IJssel en ROC A12. De video van de Afro Bros is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=h8gIpF2lGN0

Zoek hulp
De campagne ‘Geldzorgen, samen komen we eruit!’ loopt nog maanden. Zes betrokkenen vertellen hun persoonlijke verhaal, sommigen hebben zelf ook ervaringen met schulden. De campagne is te volgen op social media, met posters buiten op straat en in lokale media. Op de webpagina arnhem.nl/geldzorgen kunnen Arnhemmers met geldzorgen snel de juiste weg naar hulp vinden.

De Afro Bros
Het Arnhemse duo Giordano Ashruf en Rashid Badloe vormen samen de wereldberoemde Afro Bros. De neven zijn bekend van de hits 18 Plus, X, Instagram en staan bekend om hun BootyBeats. Afgelopen jaar hebben zij een plantendeal getekend in Amerika.

Foto: De Afro Bros bij een les op het Astrum College (onderdeel van ROC A12). Foto’s: Rinus Baak.