62-jarige bewoner verjaagt overvallers

1 juni 2018 Uit Door admin

Arnhem – Donderdag rond 08.00 uur is er een poging tot een woningoverval geweest in de Bakkerstraat. Er werd bij de 62- jarige man aangebeld, en omdat de bewoner iemand verwachtte deed hij vanaf zijn bovenwoning de deur open. Daarop drongen vermoedelijk vier of vijf onbekende mannen het trapportaal binnen. EĆ©n van hen bedreigde de bewoner met een vuurwapen. Toen de mannen er even later zonder buit vandoor gingen waarschuwde het slachtoffer de politie.

Tijdens een worsteling die ontstond tussen de bewoner, van 62 jaar, en een van de overvallers werd de man mishandeld. Toen hij begon te schreeuwen gingen de overvallers er ineens rennend vandoor. De politie startte meteen een onderzoek. Er werd aangifte opgenomen van de 62-jarige man en forensische opsporing kwam ter plaatse voor (sporen)onderzoek. Agenten spraken met enkele getuigen en er is gekeken of in de directe omgeving camerabeelden veilig gesteld konden worden.

Getuigenoproep
Van de overvallers is een summier signalement bekend. Het zou gaan om twee licht getinte mannen, slank postuur, ca 1.70m lang, zwart gekleed met capuchon. Twee anderen waren donker getint. Van Ć©Ć©n van hen is nog iets meer bekend, namelijk ca 1.85m lang en hij droeg een rood/oranje jack en zwarte capuchon.
Getuigen die iets van deze overvalpoging hebben gezien, of donderdagochtend in de Bakkerstraat of omgeving iets bijzonders hebben opgemerkt, worden verzocht om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Arnhem op telefoon 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via M op 0800-7000.