21 Arnhemmers krijgen Koninklijke onderscheiding

21 Arnhemmers krijgen Koninklijke onderscheiding

26 april 2021 Uit Door admin

Maandagochtend ging burgemeester Ahmed Marcouch bij 20 Arnhemmers langs met de historische Arnhemse museumtrolleybus om hen te verrassen met een Koninklijke onderscheiding. EĆ©n lintje werd uitgereikt in buurgemeente Westervoort.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Ongelofelijk trots ben ik op deze 21 Arnhemmers met hun grote oog voor het welzijn van de ander. Deze krachtige helpers die zich in hebben gezet voor hun stadsgenoten, voor onze samenleving, zijn een fundament waarop we kunnen bouwen. Arnhem prijst zich gelukkig, net als met al die andere mensen die nĆŗ geen lintje krijgen. Ook zij verdienen die schijnwerper van het Koninklijke lintje voor hun toegewijde inzet en daarom roep ik iedereen op: geef hen op!’ Wilt u iemand aandragen voor de lintjesregen van 2022? Doe dit dan voor 1 juni 2021. Op www.arnhem.nl/lintje vindt u meer informatie.

Museumtrolleybus omgetoverd tot lintjestrolleybus
Burgemeester Marcouch bezocht dit jaar op geheel Arnhemse wijze de gedecoreerden met de museumtrolleybus 101 van het voormalige Gemeente Vervoerbedrijf Arnhem. De bus stopte bij zeven haltes waar de gedecoreerden achtereenvolgens naar toe werden gelokt met een smoes.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Telkens zag ik verbazing in de ogen van de gedecoreerden voor wie hun grote betrokkenheid als zo vanzelfsprekend is. Tientallen jaren inzet om niet is eerder regel dan uitzondering waarbij ze als drijvende kracht de buurt, wijk, of organisatie met hun belangrijke werk een ziel geven. Steeds met hun goede hart voor de ander – door bijvoorbeeld mensen die ernstig ziek zijn geweest een plek met lotgenoten te geven, door de zelfstandigheid te bevorderen van mensen met een beperking of ziekte, of door te helpen en er te zijn voor wie het even niet zo gemakkelijk heeft. Ik maak een diepe buiging voor deze Arnhemmers.’

De museumtrolleybus is de enige in Nederland rijvaardige en voor passagiersvervoer goedgekeurde museumtrolleybus. Hij is gebouwd in 1949 en wordt gestald in de busremise in Arnhem.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

1. Dick Cochius
2. Hans Lamens
3. Nico Teunissen
4. Tzippy Harmsen-Seffy
5. Wim van Dongen

 

 

 

 

 


Lid in de orde van Oranje-Nassau
6. Ad de Hoop
7. Arno Klijntjes
8. Dirk van Goor
9. Eddy Lankwarden
10. Frits Naudin ten Cate
11. Henk Legebeke
12. Irma Sent
13. Jan de Vos
14. Janny Minnen-Tempel
15. Johan Wolthuis
16. Luud van Rutten
17. Maria Janssen-Hermans
18. Nicole Spee-Bosters
19. Paul Hendrikx
20. Rob ten Hoedt
21. Tineke Beumer-Schippers (uitgereikt door de burgemeester van Westervoort)