180 nieuwe woningen tussen Spijkerkwartier en Het Broek 

180 nieuwe woningen tussen Spijkerkwartier en Het Broek 

6 december 2023 Uit Door admin

Er komen 180 nieuwe woningen tussen de Thorbeckestraat en Van Slingelandtstraat en een groene doorsteek tussen het Spijkerkwartier en Het Broek. Op de oude locatie ‘Thorbecke’ van het Rijn IJssel College gaan deze woningen en groene doorsteek gerealiseerd worden. De school staat inmiddels leeg. Met de doorsteek wordt gezorgd dat de buurten beter met elkaar verbonden zijn en dat er meer dan drie keer meer groen wordt toegevoegd. Ook het aantal woningen is hard nodig. Tot 2040 moeten er nog 16.000 woningen worden gebouwd om tegemoet te komen aan alle Arnhemmers die een woning zoeken. 

Cathelijne Bouwkamp, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Klimaatadaptatie: “Er zijn steeds meer Arnhemmers die door het woningtekort behoefte hebben aan een woning. We moeten ervoor zorgen dat we flink doorbouwen, dat zijn we aan de Arnhemmer verplicht. Tegelijkertijd moeten we ervoor zorgen dat wanneer we woningen bouwen, we ook de stad mooier maken en de buurt prettiger maken om te leven. Met meer groen, betere verbindingen tussen de buurten en mooie, nieuwe betaalbare woningen kunnen we dit voor elkaar krijgen.”  

Met de sloop van de oude ROC-locatie komt ook een einde aan het verval van de oude school. Het leegstaande pand droeg niet bij aan de leefbaarheid van de buurt. Juist het bouwen van goede, betaalbare woningen met een groene omgeving (van 7% naar 24% groen) zorgt voor een prettigere plek.  
Het plan is dat de eerste woningen in het eerste half jaar van 2025 gebouwd gaan worden. 

afbeelding: OpenStreetmap