10x teveel alcohol op en 2 keer doorgereden na aanrijding

10x teveel alcohol op en 2 keer doorgereden na aanrijding

6 november 2016 Uit Door admin

Westervoort/Duiven/Arnhem – Op zondag 6 november kreeg de politie omstreeks 04:30 uur een melding dat de er een aanrijding tussen twee auto’s had plaats gevonden op de Hamersestraat te Westervoort.

De veroorzaker is hierbij doorgereden, de bestuurster van de andere auto probeerde de veroorzaker te waarschuwen en reed achter hem aan. Zij zag dat de man een parkeerplaats op reed en daar sprak ze de man aan, maar zag dat hij erg afwezig was. Vervolgens reed de veroorzaker weer weg van de parkeerplaats.

Hierop heeft zij de politie gebeld en het kenteken doorgegeven. Uit deze informatie bleek dat het voertuig ook betrokken was geweest bij een verlaten plaats ongeval te Arnhem. De politie is met twee auto’s gaan zoeken en zagen de bewuste auto op de Westsingel in Duiven rijden. Nadat de politie de man afgesneden hadden hebben ze een blaastest afgenomen.

Ter plaatse blies de man een F indicatie op het blaasapparaat. De persoon is aangehouden en overgebracht naar het bureau in Arnhem voor een ademanalyse om uit te zoeken hoeveel hij had gedronken. Uiteindelijk bleek dat hij 870 ug/l had dit is ongeveer 2.0 promille. Omdat het ook nog eens een beginnend bestuurder was, had hij ongeveer 10 keer te veel gedronken.

Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto heeft de politie aflaten voeren voor onderzoek. De persoon is gehoord door de politie en justitie bepaalt wat de uiteindelijke straf zal zijn.