10.000 euro voor opvang van Oekraïense vluchtelingen op cruiseschepen in Arnhem

10.000 euro voor opvang van Oekraïense vluchtelingen op cruiseschepen in Arnhem

25 maart 2022 Uit Door admin

Donderdagmiddag werd een waardecheque van € 10.000,- overhandigd door Sligro uit Arnhem aan de twee cruiseschepen in Arnhem waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. Met de cheque kunnen de voedselvoorzieningen op de cruiseschepen verbeterd worden.

Sligro betreurd de situatie in Oekraïne en zocht naar een manier om iets te doen voor de vluchtelingen die in Arnhem aan kwamen. ‘’ Eten en drinken is een basisbehoefte en daardoor erg belangrijk voor mensen. Met deze cheque hopen wij als groothandel dat er meer variatie en keuze is op het gebied van eten en drinken op de boten zodat vluchtelingen, de tijd dat ze hier zijn, positiever kunnen ervaren. Het brengt mensen samen en ze staan er niet alleen voor,’’ zegt Raymond Clemens van Sligro.  Buitenpoort Catering en De Smaakcateraar verzorgen de voedselvoorziening op de twee boten aan de Rijnkade. Dat heeft de gemeente aan hen gevraagd: ‘’ Het was ontzettend belangrijk dat we snel konden schakelen met voorzieningen op allerlei niveaus toen we hoorde dat we Oekraïense vluchtelingen konden opvangen op de cruiseschepen. Ik ben super trots op dat onze ondernemers de handen snel in één hebben geslagen en de samenwerking zo soepel oppakken. De voedselvoorziening op de cruiseschepen is goed, maar hoe leuk is het dat er nu verjaardagen gevierd kunnen worden met een extra stuk taart. We hopen de Oekraïners hiermee toch het gevoel te geven dat ze van harte welkom zijn in Arnhem en wij hen steunen,’’ aldus wethouder Jan van Dellen.

Met de gedachte ‘Samen in actie voor Oekraïne’ besloot Ton Janssen van Buitenpoort Catering contact op te nemen met Roy Tinneveld van De Smaakcateraar: ‘’ Deze klus aannemen, opzetten en uitvoeren heeft een enorme impact op de bedrijfsvoering gezien de grote aantallen en het korte tijdsbudget,’’ zegt Janssen. Na een gezamenlijk overleg hebben de twee cateringbedrijven de handen ineengeslagen en binnen een paar dagen is dit initiatief opgezet. Het vergt wat denkwerk en creativiteit voor de twee cateraars omdat de lopende werkzaamheden stevig op gang komen na de coronaperiode. ‘’ We zijn dankbaar dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan de huidige vluchtelingencrisis die plaatsvindt. We hopen dat de hele situatie snel zal veranderen en dat de Oekraiers in de tussentijd kunnen genieten van goede voedselvoorzieningen op de boten,’’ zegt Roy Tinneveld van De Smaakcateraar.