1 miljoen voor Arnhemmers die hun woning willen verduurzamen

1 miljoen voor Arnhemmers die hun woning willen verduurzamen

22 februari 2023 Uit Door admin

Voor veel Arnhemmers leidt de energiecrisis tot energiearmoede. Vooral mensen met een lage inkomen in slechte- of matig geĆÆsoleerde woningen hebben hiermee te maken. Vanaf 7 maart kan een groep van 500 particuliere woningeigenaren gebruik maken van de Subsidieregeling Kleine Woning Aanpak Subsidie (KWAS). Met die regeling wil gemeente Arnhem dat er per woning die voldoet aan de eisen, 2000 euro beschikbaar is om te verduurzamen. Arnhemmers die hieraan voldoen hoeven niet oeverloos op websites te zoeken maar krijgen een brief met de belangrijkste informatie en een telefoonnummer dat ze kunnen bellen.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp (Duurzaamheid):  ā€œVeel Arnhemmers worstelen vandaag met de energierekening of maken zich zorgen over de toekomst zonder prijsplafond. Verduurzamen moet voor iedereen mogelijk zijn. Juist daarom helpen we met deze subsidie een grote groep mensen die krap bij kas zitten om de broodnodige stappen te kunnen zetten. Zowel voor de verlaging van de kosten van energierekening als voor het klimaat.ā€

Huishoudens die voldoen aan de voorwaarden van de regeling krijgen per brief een aanbod om hen te ontzorgen. Dit aanbod bestaat uit een energieadvies aan huis, een isolatieaanbod op maat, uitvoering van de maatregelen en directe uitbetaling aan de uitvoerders vanuit het subsidiebudget tot een maximum van ā‚¬ 2.000,- per woning. De grote maatregelen zijn spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie en HR++ glas. Uit onderzoek blijkt dat die veel energiebesparing opleveren.

De regeling helpt 500 particuliere woningeigenaren met een kleine tussen- of hoekwoning (t/m 100 m2) waarvan het bouwjaar t/m 1982 is en de WOZ-waarde lager is dan ā‚¬ 355.000,- om hun woning te verduurzamen en zo hun energieverbruik Ć©n energierekening te verlagen.

De regeling aanvragen kan van 7 maart 2023 t/m 30 april 2023. Na een online informatieavond eind maart starten de huisbezoeken door de energieadviseurs. De maatregelen worden van juni t/m oktober uitgevoerd.

Voor meer informatie over de Subsidieregeling Kleine Woning Aanpak Subsidie (KWAS) en de voorwaarden, kunnen Arnhemmers terecht op de website van de gemeente Arnhem, Arnhem.nl.